Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’ye Kültürel Ziyaretler Devam Ediyor

Nazilli’ye Kültürel Ziyaretler Devam Ediyor
607
24 Ekim 2022 - 12:52

Nazillili Türk Bilim İnsanı Jeofizik Yüksek Mühendisi İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Övgün Ahmet Ercan ve beraberindeki 60 kişilik heyet, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde ilçenin tarihi ve kültürel öneme sahip noktalarını ziyaret etti.

Türkiye’nin tanınmış deprem profesörü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve beraberindeki 60 kişilik akademisyen, gezgin ve çeşitli meslek gruplarının yer aldığı kafile, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde kentin dört bir yanında turistik değere sahip noktalarını ziyaret etti.

Kafilenin ilk durağı Eğriboyun Mezarlığı kuzeyinde bulunan Kurtuluş Savaşı döneminde gözetleme bölgesi olarak kullanılan Topandağ oldu.

Burada Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan tarafından karşılanan grup; akabinde Bozyurt ve Eycelli Mahalleri arasında yer alan Mastaura Antik Kenti’ne geçti.

Kendileri için özel olarak hazırlanan yöresel yemekleri tadan misafirler, Bozyurt Mahallesi’nde kurulan doğal ürün pazarından da alışveriş yaptı.

Akademisyenler, Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Sedat Akkurnaz rehberliğinde antik kenti gezerek ayrıntılı bilgi edindi.

Sümerbank Basma Fabrikası ve Arpaz Kalesi ziyaretlerinin ardından program sona erdi.
Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Özcan ve ekibine teşekkür eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ilçenin tanıtımı için bu tür programların büyük önem taşıdığına dikkat çekerek; “Nazilli’nin önemli pek çok noktasını ziyaret ettik. Tarihi ve kültürel öneme sahip noktalarını inceledik. Nazilli’de olmak çok keyifliydi. Başkanımızın özellikle köylülerle iletişimi ve beni çok etkiledi. Yerel yöneticilerin böyle olması gerekir. Eskiden de söylendiği gibi Belediye Başkanı şehreminidir yani kentte en güvenilir, en sevilen kişidir. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da öyle. Başkanımıza ve bizleri ağırlayan hocalarımıza, muhtarlarımıza ve yöre halkına ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER