Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de Rahvan At Yarışı Heyecanı Yaşandı

Nazilli’de Rahvan At Yarışı Heyecanı Yaşandı
440
23 Ekim 2022 - 20:15

Nazilli Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun katkılarıyla 29’ncusu gerçekleştirilen “Nazilli Geleneksel Rahvan At Yarışı” ödülleri sahiplerini buldu.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 21 Kasım Pazar günü saat 12.00’de Bozdoğan yolu üzeri Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan sosyal etkinlik tesisinde yapıldı. Nazilli Belediyesi tarafından 9’cusu düzenlenen Rahvan At Yarışları Nazilli Koşusunda, rahvan atlar 1’nci gelebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarış severlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen yarışta Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, 4’lü tay, 3’lü tay, 2’li tay, ithal A ve ithal B kategorilerinde gerçekleşti. Yarışlara saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının hemen ardından 11 kategoride 250 Rahvan koşucusu atın kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda kaza, sakatlık olmaması dilekleri ve dualar ile başlandı.

At sahiplerine, yarışmacılara tüm katılımcı ve emeği geçen herkese teşekkür ederek açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “At Türk kültürünün en önemli öğelerinden bir tanesidir. Bu gün burada çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu zorlu yükü sizler ile hep birlikte kaldırdık. Gönül birliği ile bu yarışı yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Kültürümüzün yaşatılması için geleneklerimizi devam ettiriyoruz. 29. Geleneksel Rahvan At Yarışı programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ne yaparsak yapalım, bu işe gönül verenlerle beraber, paydaşlarımızla, dernekleriyle, gönüllüleriyle beraber bu işi yürütmeye çalıştırıyoruz. Onların emekleriyle, mesai arkadaşlarımın üstün çalışmalarıyla, fedakârlıklarıyla, güzel bir program hazırladık. Kültürümüzün değerlerini yaşatmaya, birlik beraberlik noktasında insanları bir araya getirmek adına bu tür faaliyetleri sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güne kadar emek sarf eden herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hakemlerin büyük bir dikkatle yönettiği ve federasyon kurallarının geçerli olduğu yarışlar sonucunda dereceye girenlere 2 bin liradan 35 bin liraya kadar para ödülü, kupa ve bayrak takdim edildi. Yarışmalar sonucu dereceye giren ve ödül ala isimler şöyle belirlendi;

2’li Tay;

  1. Recep Özbuğdaycı
  2. Mehmet Başaran
  3. Onur Çavuş

    3’lü tay
  4. Mehmet Alnıok
  5. Hacı Osman Bağcı
  6. Ayfer Girgin

    4’lü tay
  7. Musa Gizey
  8. Sefahatten Kocabıyık
  9. Oğuz Yakış

    Deste
  10. Muhammet Yasin Sönmez
  11. Hüseyin Koç
  12. Vedat Yılmaz

    Küçük Orta
  13. Ali Kuyumcu
  14. Şevket Yapar
  15. Fettah Çamdeviren

    Büyük Orta
  16. İsmail Onbaşı
  17. Hasan Yayvu
  18. Ahmet Tanrıkurt

    Başaltı
  19. İsmail Onbaşı
  20. Hasan Yayvu
  21. Ahmet Tanrıkurt

    Başaltı
  22. Muhanmet Yasin Sönmez
  23. Yahya Ahzak
  24. İzzethan Bilge

    Baş
  25. Ayvaz Çamdeviren
  26. Melih Yavaş
  27. Cengiz Cenk
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER