Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de Lavanta Hasadı Başladı

Nazilli’de Lavanta Hasadı Başladı
424
09 Haziran 2021 - 13:39
Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 8 ay önce dikimi yapılan lavantaların ilk hasadı Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan tarafından yapıldı.

Nazilli Belediyesi kendi sorumluluk alanları içinde bulunan, güzel koku ve görüntü vermesi amaçlı kavşak ve refüjlere diktiği lavantaların hasadına başladı. Aydın- Denizli Karayolu ve Şehit Naci Ülker Bulvarı üzerinde yer alan kavşakta ilk hasadı yapan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan uyguladıkları çalışmanın güzel sonuçlarından dolayı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Birçok yerde 2 yılda hasat edilirken, Nazilli’nin mevsimsel özelliklerinden ve itinalı bakılmalarından dolayı, 8 ay önce dikilen lavantaları bu gün hasat etmeye başladıklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün en uygun ay olan Kasımda ekmiş olduğu Lavantaların çiçeklenme dönemi normal şartlarda da  Haziran -Temmuz ayında başlıyor.  Çiçeklenme süreci ile hasadı da başlayan lavantaların hasadını 8-9 aylık gibi kısa bir süreç sonunda bu gün başlatmış olduk. Çok hızlı gelişen bir ekim süreci ve emsal bir uygulama oldu. Çoğu yerde lavantaların ancak 2 yıl sonra hasat süreci yapılabilirken, personelimizin özverili çalışmalarıyla buradaki lavantalar 8 ay da hasat edilir hale getirildi. Estetik açısından, büyüme ve istenilen seviyeye gelme açısından Lavanta hasadımız oldukça bereketli ve çok güzel bir kokusu var. 2-4 yıl arasında tam randıman seviyesine ulaşılacağını düşünürsek önümüzdeki yıllarda daha da güzel hasatlarımızın olacağını düşünüyorum. Bunun yanında Sivrisinek Yılan vb gibi haşereleri uzaklaştırıcı etkisi var. Ayrıca hasat ettiğimiz lavantalarımızı ilekleme dönemi bittikten sonra İncir bahçelerimizde çokça görülen kırmızı örümceğe karşı etkili olup olmadığını biyolojik mücadelede kullanılıp kullanılmayacağını test edeceğiz. Evlerde de son yıllarda kışlıklarda naftalinin yerine Lavantanın tercih edildiğini biliyoruz.  Bu kullanımlara dayalı olarak Güvelenme böceklenmeye son derece etkili bir çözüm olduğunu da söyleyebiliriz.. Lavanta kullanımını herkese öneriyorum”  ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER