Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de Kırmızı Çizgiler Çekildi

Nazilli’de Kırmızı Çizgiler Çekildi
396
29 Eylül 2022 - 9:54

Aydın’ın Nazilli ilçesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ etkinlikleri kapsamında yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi. İlçe protokolünün de katıldığı etkinlikle öğrencilerin açtıkları pankartlarla sürücülere duyarlı olmaya davet etti.

Nazilli 15 Temmuz Okulu önündeki yay geçidinde düzenlenen farkındalık etkinliğine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şube Müdürü Latif Akgün, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Öğrenciler ellerindeki pankartlarla karşıladıkları protokol üyeleri ile yaya geçidine önce kırmızı bir çizgi çizdi.

“Hayata saygı”

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, 81 ilde aynı anda bu etkinliğin yapıldığını ifade ederek: “Bugün Türkiye’mizin her noktasında saat 11.00 ile 14.00 arasında yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu mottosuyla yaya güvenliği ve yayaya saygıyla ilgili bir farkındalık faaliyeti yürütmekteyiz. Malumunuz kara yolları trafik kanunun 74. Maddesi trafik işaretlerinin bulunmadığı yerlerde, kavşak çıkılarında, okul ve yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi eğer bir yaya geçiyorsa araçların durması yönünde bir hüküm bulunmakta. 2021, 2030 kara yolları trafik güvenliği strateji belgesi ve eylem planında Türkiye’nin yaya önceliğinden kaynaklanan trafik kazalarının yüzde 50 azaltılması hedeflenmiş bulunmaktadır. Bununla ilgili bir takım faaliyet eylem planlarında yürütülmesi planlanmıştır. Düzenli bir güvenli bir trafik ortamının sağlanması yayalar için öncelik sağlanmıştır. Trafikte yaya önceliğinin uygulanması yönünde kamuoyunda farkındalık çalışmaları yürütülmesi hedeflenmiş. Bugün de bunlardan bir tanesini gerçekleştirmekteyiz. Ve aynı zaman da trafik günlüğü güvenliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da yürütülmektedir. Eylem planı dahilinde 2021-2020 ve 2021 yılarında malumunuz olduğu üzere öncelik hayatın öncelik yayanın mottosu ile farkındalık çalışmaları yürütülmüş. Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz faaliyeti yürütülmüş. Ve en son da yayalar kırmızı çizgimizdir mottosuyla 2021 yılında farkındalık çalışması yürütmüştük. Bugün de gençlerimizle beraber bir kırmızı çiğimizi çekerek yaya güvenliğinin önemi konusunda ve bütün trafiğe çıkan herkesin bu konuda ki dikkatlerine ve hassasiyetlerini altını çizmiş olduk, kırmızı çizgi ile. Kazaların olmadığı güvenli bir trafiğin sürdürüldüğü bir ortamda çocuklarımızın okullara sağlıklı ve yayalarımızın sağlıklı şekilde yaya güvenliği içerisinde gidip gelmesini sağlamaya temenni ediyorum” dedi.

“Yayalara öncelik verelim” Tüm sürücüleri duyarlı olmaya davet eden ilkokul öğrencisi Elanur Eren: “Şimdi bugün burada “yaya geçitleri kırmızı çizgimizdir” sloganı adlı program için burada toplandık. Amcalarımız lütfen, yaya geçitlerine geldiğinizde yayalar için durun bekleyin. Yoksa bir gün ölümlere sebep olabilirsiniz. Hepimiz sağlıklı kalmak için yayalara öncelik verelim” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER