Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği Açıldı

Nazilli’de Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği Açıldı
924
05 Ekim 2021 - 16:29
Nazilli Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği geniş bir katılımla hizmete girdi. Açılış siyasileri bir araya getirdi.

Nazilli’de can dostlar için yaptığı faaliyetlerle örnek sivil toplum kuruluşları arasında olan Nazilli Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği hizmet binası geniş bir katılımla açıldı. Yeni Mahalle 22 Sokak üzerinde açılan dernek binasının açılışına Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, Memleket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, muhtarlar, dernek üyeleri, STK’lar ve hayvanseverler katıldı.

Hayırlı olması dilekleriyle kesilen kurdelanın ardından derneği gezen protokol üyeleri dernek Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu dernek binası gezdirildi ve sergilenen resimler hakkında bilgiler verildi. Ardından yapılan kokteyl ve ikramların ardından açılış sona erdi.     

“EL BİRLİĞİ İLE CAN DOSTLARIMIZA REHABİLİTASYON TESİSİ AÇALIM”

Her şey sizlerin desteği ile oluyor diyen Nazilli Hayvan Hakları Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, “Bizler varlığımızı hissettirdiğimiz müddetçe istismarın önüne geçmeye çalışıyoruz. Nazilli’de el birliği ile can dostlarımıza rehabilitasyon tesisi açalım. İlçemizin böyle bir tesise ihtiyacı var. Bütün canlıların vebali bizim üstümüzde. En başından bu yana istediğimiz Aydın Büyükşehir, Nazilli Belediyesi, siyasi partiler yani bütün paydaşlarla sorunların önüne geçelim. Özellikle Nazilli Belediyesi’nin desteğiyle kış döneminde kırsal alanlarda mama destekleri sayesinde beslemeler yaptık. Ama bu besleme çözüm değil, kısırlaştırmakta gerekiyor. Kısırlaştırılmadığı sürece popülasyon gittikçe çoğalıyor. Her şey sizlerin desteğiyle oluyor” dedi. 

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Böylesi bir dernek açtıkları için Kürşat Engin Özcan Nazilli Belediyesi olarak ilk geldiğimiz günden bu yana beraber yöneteceğiz demiştik. Bunu da beraber yapmanın kıvancını yaşıyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Gönül ister ki belediyemizin imkânları çok daha fazla olsun. 2014’deki yerel yönetimler yasası imkânlarımızı da azalttı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yetkililere yasa ile aksaklıklar bildirildi. En kısa sürede düzeltmeler yapılacağını umuyorum. Böyle güzel bir tesis açtıkları için derneğimize çok teşekkür ediyoruz. 

“HAYVAN SEVGİSİNİ KÜLTÜR HALİNE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

Hayvanları koruma gününde böylesi bir etkinlik için Mehmet Gürkan Tığoğlu’na teşekkür eden AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, “Hayvanları sevmek insan olmanın en önemli şartı. Çevrenize baktığınızda hayvanlarını sevmeyen birisinin insanları sevmesini bekleyemezsiniz. Bunu da sadece bir günle kısıtlamamak gerekiyor. Bir gün değil, hayvanları her gün sevmeliyiz. Bu farkındalığı da böyle STK’lar yaratıyor. Bizim iktidarımıza da Hayvan Koruma yasası çıkarmak nasip oldu. Hayvanlarımız için güzel bir adımdı. 2021 Temmuz ayında da böylesi STK’ların yukarda yarattığı rüzgar sayesinde yasada güzel değişikler oldu. Bu değişikliklerle de ayrıca toplumda bilinçlenmeler artar. Takdir edersiniz sadece yasal düzenlemelerle bu tip şeyleri sağlamamız mümkün değil. Hayvan sevgisini kültür haline getirmemiz gerekiyor” dedi.  İnsanoğlu olarak hayvanlara sahip çıkmak gerekiyor diyen MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, dernek için emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER