Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de Cumhuriyet Coşkusu

Nazilli’de Cumhuriyet Coşkusu
290
29 Ekim 2022 - 17:01

Cumhuriyet’in ilanının 99. yıldönümü Nazilli’de coşkuyla kutlandı.
Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un makamında tebrikleri kabulü ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Şehir Stadyumu’nda büyük bir şölen eşliğinde devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalara; Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Savcısı Murat Dilsiz, Nazilli Ağır Ceza Hakimi Menduh Yalvaç, Baro Temsilcisi Av. Emel Şahin, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve STK’ların ilçe temsilcileri, öğretmen ve öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Arısoy ve Başkan Özcan’ın katılımcıları selamlaması ile başlayan program, protokol konuşmaları, mehteran ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri, günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve kompozisyonların okunması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Türk milletinin tarihin birçok döneminde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nda da en zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını söyleyen Kaymakam Arısoy; “Neticede de inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz ortak iradesiyle kaderlerini kendi elleriyle ve kanlarıyla yazıklarına çok nadir şahit olmuştur. Büyük Önder Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez ulusal bir değerdir” dedi.
Konuşmasında öğretmenlere seslenen Kaymakam Arısoy; “Sizler, insanı ve toplumu biçimlendiren saygın bir mesleğin temsilcilerisiniz. Öğretmenlik, manevi doyumu hiçbir meslekte bulunmayan bir gönüllülük mesleğidir. Her gün anne-baba şefkatiyle karşıladığınız öğrencilerimizin gelecekleri sizin usta ellerinizde şekillenmektedir. Bu nedenle sizler, vatanı koruyacak, Cumhuriyetini yaşatacak, yüceltecek kişilikli, nitelikli, milli ve manevi değerlerine bağlı, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirdikçe, Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri daha güçlü daha huzurlu ve mutluluk içinde kutlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER