Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de 19 Mayıs’ta Bandolu Kortej

Nazilli’de 19 Mayıs’ta Bandolu Kortej
922
19 Mayıs 2020 - 17:12
Nazilli’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıldönümü koronavirüs salgını gölgesinde çelenk koyma töreni düzenlendi. Protokolün katıldığı tören sonunda, bando kortejiyle Nazilli sokaklarında bayram kutlaması yapıldı.

Nazilli’de Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengi kondu. Nazilli İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Avukat Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Hakdan Öztürk, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, AK Parti’yi temsilen Berna Özen, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker ve protokol üyeleri katıldı.

ATA’NIN HUZURUNA ÇELENK BIRAKILDI

Yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgını gölgesinde buruk bir biçimde yapılan kutlamada Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü çelengi Müdür Güven Eker tarafından Atatürk Anıtına kondu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi. Törenlerinin ardından Nazilli Belediyesi tarafından İzmir’den getirilen Balkan Bandosu İstasyon Meydanından başlayarak Belediye önünde sonlanan 10 kilometrelik bando korteji yaptı. Belirli bir güzergahta Nazilli Protokolünün de eşlik ettiği korteje vatandaşlar yol boyunca alkışlarla destek verdi. Nazilli Belediyesi de yol boyunca vatandaşlara bayrak dağıttı.

 

AK PARTİLİ ERİM, 19.19’U İŞARET ETTİ

19 Mayıs’ın Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir gün olduğunu dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümü. Bayramı kutluyorum. Salgın dolayısıyla bu sene bu kadar yaptık. Seneye inşallah daha geniş katılımlı bir kutlama yaparız. Kutlamalar bu sene sanal ortamda ve saatler 19.19 gösterdiğinde hep bir ağızdan İstiklal Marşını söylemeye çağırıyorum” dedi.

“BU MİLLETİN VAR OLACAĞININ İSPAT EDİLDİĞİ GÜNDÜR”

Milli Mücadele ateşinin ilk yakıldığı gün olan 19 Mayıs’ı burukta olsa kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “19 Mayıs milletimizin cesurca ve onurlu bir duruş sergilediği gündür. Dünya var oldukça bu milletin var olacağının ispat edildiği gündür. Bu günü Türk gençliğine emanet ve armağan edilmesinin ayrı bir önemi vardır. Ne kadar zorluklar olursa olsun bizim karakterimizde olan bağımsızlık ve mücadele ruhunun her zaman genlerimize yol gösterici olacağının ifadesidir. 101. Yılını kutladığımız bu güzde bütün gençlerimize kutlu olsun” ifade etti.

“BÜTÜN ÜMİDİMİZ GENÇLİKTE”

19 Mayıs’ın Milli Mücadelenin ilk adımının atıldığı gün olduğunu dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “101 yıl önce bugün bu memleket Anadolu toprakları işgal altındaydı. Gazi Mustafa Atatürk bu ülkeyi kurtarmak için yola çıktığının ilk adımı hem de Kadir Gecesi gibi mübarek özel bir gün. Vatandaşlarımızın hem kandilini hem de bayramını kutlarım. Allah bir daha bu millete böylesi zor günle yaşatmasın. Dün nasıl birsek, bugünde yarında bir olacağız. Zor günleri atlatacağız. Mustafa Kemal Atatürk ‘Bütün ümidim Gençliktedir’ demiş. Bizimde bütün ümidimiz gençlikte. Bizde gençlerimizin iyi olması için Nazilli Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER