Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE MECLİS ÜYELERİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİNİ TBMM ‘DE ZİYARET ETTİ

NAZİLLİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE MECLİS ÜYELERİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİNİ TBMM ‘DE ZİYARET ETTİ
209
23 Ocak 2023 - 14:17

Nazilli Ticaret Odası yönetim ve meclis üyeleri olarak Adalet ve kalkınma Partisi Aydın Milletvekillerine ziyarette bulundu.

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa SAVAŞ, Metin YAVUZ, Bekir Kuvvet ERİM, Rıza POSACI’ya TBMM’de yapılan ziyarette, üyelerimizin ve sorumluluk sahamızın sorunları ve çözüm önerilerini ilettik. Sorumluluk sahamızda tespit ettiğimiz sorunlar dosyamızı sayın vekillere takdim edildi.

Sanayi Ve Ticaret Alanı Yetersizliği Konusunda;

Üretim yapabilmek, ürettiğini bir katma değere dönüştürebilmek ve dış satışın yani ihracatın artması bölge kalkınmasına katkı sağlayan  ve dolayısıyla ülke ekonomisini ileri taşıyan bir unsurdur.  Nazilli Ticaret Odası olarak sorumluluk sahamızın en önemli sorunlarından biri sanayi ve ticaret alanı yetersizliğidir. Bölgemizdeki sanayi ve ticaret alanı ihtiyacının karşılanması için (eskiden Arsa Ofisi marifetiyle yapılan kamulaştırma gibi) TOKİ veya benzer yetkilere sahip bir kurum marifetiyle oluşturulacak sanayi parsellerinin yatırımcıya bilabedel tahsis edilmesini talep edildi..

Ayrıca lobi çalışmalarımız içerisinde yıllardır takip ettiğimiz OSB alan yetersizliği konusunda 2022 yılı eylül ayında ön çalışmalarının başladığının müjdesini verdiğimiz 2. Karma OSB konusu 23.12.2022 tarihinde Nazillimizi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK’ın talimatıyla çalışmalar hız kazanmıştır.  üyelerimizden alınan yaklaşık 3000 dönümlük bir alana tekabül eden  OSB yer tahsis  talepleri hakkındaki dilekçeler sayın milletvekillerimize sunulmuştur;

Yerel Yönetimlerin İmar Uygulamalarında Sanayi/Ticaret Alanı İle Konut Alanı Dengesi Gözetilmediği Konusunda ;

“Belediyeler tarafından yapılan 1/1000 ve 1/5000 lik İmar Planları konut alanı ağırlıklı yapılmaktadır. Halbuki kentin nüfus yoğunluğu ve ticaret yapısı ile orantılı olarak yeni sanayi ve ticaret alanlarının açılması imar mevzuatında zorunlu kılınmalıdır. Yürürlükte bulunan imar kanununda konut alanları ile sanayi/ticaret alanları arasında bir denge gözetilmemiştir. Belediyeler ve Yerel İdari Kurumlar tarafından sanayi ve ticaret alanları önceden tespit edilmeli, altyapısı tamamlanmalı ve yer talebinde bulunan sanayiciye/işletmeciye bilabedelle tahsis edilmeli. Üretim ve İstihdam yaratacak girişimcileri mağdur etmeden arazi tahsislerinin yapılmasını talep edildi..

Küçük Sanayi Sitesini Genişlemesi Konusunda

Nazilli Ticaret Odası sorumluluk sahasında bulunan Küçük Sanayi Sitelerinin doluluk oranları maksimum seviyeye ulaşmıştır. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin devamlılığı için yeni alanların acilen imar düzenlemesiyle sanayi ve ticaret alanına çevrilmesini talep ettik

Halkbank Kaynaklı Esnaf Kefalet Kredilerine Benzer Bir Finans Sisteminin Bulunmaması Konusunda;

Aynı ölçekte faaliyet gösteren, aynı iş kolundaki işletmeler esnaf odasına kayıt olduklarında Halkbank kaynaklı düşük faizli ve uzun vadeli esnaf kredisinden faydalanmakta iken, ticaret odasına kayıtlı işletme ise esasen kamuya ait bir kaynaktan sadece oda kaydı nedeniyle yoksun bırakılmaktadır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler arasındaki bu adaletsizliğin önlenmesi amacıyla Ticaret Odasına kayıtlı şahıs işletmelerinin de bu kredi imkanından faydalanması için gerekli düzenlemenin yapılması talep ediyoruz.

2. El Araçlarda Plakaların İptal Edilmesi

Noterlerde yapılan 2.el oto alım satım işlemlerinde araç üzerindeki mevcut plakanın iptal edilmesi nedeniyle aynı gün yeni plaka alınması gerektiği halde özellikle büyük şehirlerde; yeni plakanın basılacağı şoförler odasına olan uzaklık, trafik yoğunluğu, işlemlerin beklenenden daha uzun sürmesi ve diğer faktörler nedeniyle araç sahiplerinin mağduriyet yaşamaktadır. Mevcut plakanın alım-satım işleminden sonra belirli bir süre (ör: 7 gün) geçerli olması veya noterler tarafından, şoförler odasından daha önce temin edilecek geçici plakaların verilmesiyle yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılabileceğini talep edildi.

Bölgenin refahı, ekonomisi ve tanıtımı için amaçlanan ve planlanan, Sağlık ve Yaşlı Turizmi, Organik Pazar, Dinlenme ve Gezi alanları, çocuklar için tarım ve ziraat çalışmaları, Köy usulü yemek ve gıda imalatı ile satışı gibi birçok faaliyetin içinde yer alacağı NAZİLLİ UZUN YAŞAM KÖYÜ projemiz için desteklerini tekrar talep edildi.

İzmir-Denizli arasında mevcut olan tek hatlı demiryolu ağının ticaretin canlanması noktasında yetersiz kalması,  İKİNCİ BİR DEMİRYOLU hattının hayata geçirilmesiyle bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan gelişimine büyük bir katkı sağlayacağı için yatırım programına alınarak hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini talep edildi.

Bölgemizde yetişen yerel ürünlerimizin tanıtımını ve satışını yapmak üzere sadece ticaret amaçlı değil bölgemizin tarım ve turizm potansiyelinin daha iyi anlaşılması, ürünlerimizin ve doğal kaynaklarımızın tanıtımının yapılması için  Aydın-Denizli Otobanının Nazilli geçiş kısmında olmak üzere gidiş ve geliş yönlerinde COĞRAFİ İŞARETLİ VE  YEREL ÜRÜNLERİMİZİN TANITIM VE SATIŞININ YAPILABİLECEĞİ  TİCARET ALANLARI talep edildi.

Bölgesel ve yerel düzeyde kalkınma için kaynakların birlikte harekete geçirilmesi, rekabet gücünün artırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması için ve geri dönülmesi mümkün olmayan uygulamaların maddi manevi olumsuz etkilerini en aza indirmek için, yapılması planlanan projelerde meslek kuruluşlarının karar alma süreçlerine katılması gerektiği ve bunun için istişare mekanizmasının çalıştırılarak İSTİŞARE KURULU kurulması talebimizi ilettik.

Lobi çalışmalarımız içerisinde yıllardır takip ettiğimiz ve gündemde tuttuğumuz diğer bir konu olan müstakil bir SÜMER ÜNİVERSİTESİ kurulması konusunda sayın vekillerimiz çalışmaların başladığını ve en kısa sürede hayata geçirileceği yönünde müjde verdiler.

Nazilli’nin vizyonuna uygun minimum 20.000 m² kapalı, 30.000 m² açık olacak şekilde toplamda 50.000 m² alana sahip FUAR ALANI talebimizi ilettik

Ve son olarak NAZİLLİ’NİN İL OLMASI konusunda AK Parti Aydın milletvekillerimizden destekleri talep edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER