Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ MECLİSİ’NDEN SERGİCİ ESNAFINI ÜZECEK HABER

NAZİLLİ MECLİSİ’NDEN SERGİCİ ESNAFINI ÜZECEK HABER
632
11 Haziran 2019 - 16:20

Nazilli Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında işgaliye ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. 8 maddenin görüşüldüğü toplantıda sergi açan esnafların 300 lira olan işgaliye ücreti 500 liraya çıkarıldı.

Nazilli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi için Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda 1’i ek madde olmak üzere 8 gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıya geçtiğimiz aylarda sağlık problemlerinden dolayı katılamayan CHP’li Ulvi Yıldırımkaraman katılırken, AK Partili meclis üyesi Hilmi Volaka gerekçe göstererek katılmadı.

MUHTARLAR DERNEĞİ BİNASI ALINDI
İlk maddede Hamidiye Mahallesi 30 parselin, müftülüğe tahsisi görüşüldü. Madde oy birliğiyle komisyona sevk edildi. 262 icar nolu dükkanın tahsisinin kaldırılmasının görüşüldüğü maddeyle de Muhtarlar Derneği’nde bulunan adres, oy birliğiyle alındı.

YALNIZCA İL DIŞINA ÜCRET ALINACAK
Bir diğer önem teşkil eden madde de il dışına nakil edilen cenazelerin ücretlendirilmesi oldu. Mahalle muhtarlarını ilgilendiren konu çerçevesinde, fakirlik belgesi alan vatandaşlardan cenaze malzemelerinden ve ilçe içerisindeki nakillerden ücret talep edilmemesine, Aydın ili dışına nakil edilmesi gereken cenazelerde de kilometre başına 1 lira 25 kuruş bedel alınmasına karar verildi.

ŞEHİR STADYUMU KALDIĞI YERDEN
Mülkiyeti Gençlik ve Spor Aydın İl Müdürlüğü’ne ait olan ve geçtiğimiz 10 yıl Nazilli Belediyesine tahsis edilen Nazilli İlçe Stadyumu’nun bir 10 yıl daha belediyeye tahsis edilmesini kapsayan madde de karara bağlanan önemli maddeler arasında yer aldı.

İŞGALİYE ÜCRETLERİNE ZAM
Yaz sezonu boyunca sergi açan esnaflardan alınacak işgaliye ücretinin görüşüldüğü madde kapsamında ücretlendirmelerde yapılan artış dikkatleri çekti. Alınan karar doğrultusunda yaz sezonu boyunca ilçede sergi açarak karpuz, kavun ve kar helvası satışı yapan esnafından alınacak işgaliye bedelleri 300 liradan 500 liraya çıkarıldı. AK Partili meclis üyesi Bülent Sayar, artışa işaret ederek “200 liralık fiyat artışı yapılmış” dedi. Başkan Özcan ise kararı komisyonun verdiğini ve alınacak ücretlerle belediyenin gelirlerini arttırmak istediklerini söyledi.

ESNAF, AÇIK HAVA REKLAMI VEREBİLECEK
Ek madde olarak görüşülen esnafların billboard ve panolara kiralanması hususu da oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özcan, hususun hem gelir getirici olduğunu hem de esnafın bu yönde talebi olduğunu ifade etti. Uygulamanın komisyon kararının ardından hayata geçmesi kararlaştırıldı.

Diğer gündem maddeleri arasında; memur kadrolarında sınıf, ünvan, derece değişikliği ve boş memur kadrolarının iptali, sözleşmeli personelin disiplin yönergesinin düzenlenmesi yer aldı. Her iki madde de oy birliğiyle karara bağlandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER