Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli İlçe Müftülüğü ve NAZENDER Engelleri Birlikte Aşıyor

Nazilli İlçe Müftülüğü ve NAZENDER Engelleri Birlikte Aşıyor
630
18 Mayıs 2021 - 15:34
Nazilli İlçe Müftülüğü ile Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) iş birliğiyle, engelli bireylerin cami içlerinde ibadetlerini yapabilmeleri için “İbadetime engel yok” projesi hayata geçiriliyor.

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı,  koronavirüs nedeniyle bir seneyi aşkın süredir projelerini ertelediklerini hatırlattığı konuşmasına, “Tekrar sahaya çıkarak engelli bireyler için çalışmalara başlıyoruz. 4 sene boyunca resmi kurumlarla iletişim içinde olduk. Sağ olsun yöneticilerimizin de bizlere karşı davranışları hep olumluydu. Nazilli Adliye Sarayı, belki de Ege Bölgesi’nde 365 kriteri yerine getiren erişilebilirlik belgesini alan tek devlet kurumu oldu. Bu konuda İzmir’e tayin olan Mehmet Akif Dönertaş ve adliye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” sözleriyle başladı.
Yazıcı, engelli bireylerin sorunları ve talepleri konusunda bir proje hazırlayarak Nazilli İlçe Müftülüğü’ne sunduklarını kaydetti.

Başkan Yazıcı projeye ilişkin taleplerini kaleme aldığı dilekçede, şunları bildirdi:
Öncelikle camilerdeki  fiziki engelleri ortadan kaldırabilmek, erişilebilirliği sağlamak adına uygun olan camilere rampa yapılması

*Cami cemaatlerinden engelli bireyler için temiz tekerlekli sandalye ve koltuk değneklerinin hazır tutulması ve  merkezi konumdaki camilerin engelli erişilebilirliğine uygun abdesthane inşa edilmesi

*Müftülükçe belirlenen günlerde engelli bireyler ve ailelerine ibadetlerin nasıl yapılabileceği konusunda bilgilendirme ve sohbet programları düzenlenmesi,

*Evlerinden çıkamayan engelli bireylere evlerde sohbet verebilme imkanının oluşturulması

*Merkez Koca Camii’de işitme engelli bireyler için Cuma hutbelerinin işaret dili tercümanı ile aktarılması

*Dünyada ve Türkiye’de engelli vatandaşlar için belirlenen özel günlere, cami görevlilerinin de dahil edilmesi 

Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, “İbadetime engel yok” projesi kapsamında müftülük olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek, fiziki şartların oluşturulacağını söyledi. Bayrakçı, “Bizler şu anda engelli olmayabiliriz ama engelli adayıyız” diyerek, “Bu kardeşlerimiz ibadetin en güzelini yapmaya layık insanlar. Onun için “İbadetime engel yok” projesi ile biz de bize düşen  görevleri yapmaya hazırız. Bu işi pratiği dökme zamanı geldi. Pandemi bizi yavaşlatsa da artık atılması gereken adımları atacağız. Başkanımızın talepleri karşısında bir hazırız. Özellikle merkez camilerimizde ve mahallesinde engelli kardeşlerimizin bulunduğu camilerde, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği  bulunduracağız. Fiziki şartları elimizden geldiğince yerine getireceğiz. Her ayın son pazar günü bir araya gelerek, kardeşlerimizle sohbetlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bayrakçı, müftülük olarak tüm derneklere, özel günlerde kapılarının açık olduğunu, yardıma ve dayanışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

(Haber-Foto: Günay Pabuşçu)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER