Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ ESNAFLARI YILIN AHİSİNİ SEÇTİ

NAZİLLİ ESNAFLARI YILIN AHİSİNİ SEÇTİ
1.287
14 Eylül 2021 - 17:57
Ahilik Haftası münasebetiyle Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği, yılın ahisi ödül töreni düzenlendi.

Nazilli esnafların sıkıntılarına derman olabilmek için kurulan Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği Sınav Koleji toplantı salonunda yılın ahisi ödül töreni gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Meltem Tuğral ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde yapılan törene Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Akyol, Sınav Koleji Kurucusu Şükrü Yıldırım, Kolej Eğitim Koordinatörü Sefa Soysever, geçen yılın ahisi Ahmet Sert, 2021 yılı ahisi seçilen Süleyman Sarı, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardında geçen yılı ahisi Ahmet Sert, 2021 ahisi seçilen 41 yıllık fotoğrafçı Süleyman Sarı’ya kavuk ve cüppesini giydirdi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından tören sona erdi. Tören konuklara yemek takdim edildi.

Törende konuşan Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği kurucu başkanı Meltem Tuğral, Türk esnafının tarihi kültür ve geleneklerinde önemli bir yer tutan ahilik geleneğinin unutulmaması ve geleneksel değerlere sahip çıkılması için bu töreni düzenlediklerini ifade etti. Başkan Tuğral, ahiliği anlatarak başladığı konuşmasında, “Günümüz şartlarında temel kurallar devam etse de gerek ekonomik sebepler gerekse dünyada yaşanan gelişmeler klasik ahilik kavramında değişikliklere yol açmıştır. Son yıllarda mücadele ettiğimiz pandemi nedeni ile küçük esnafımız kepenk indirme noktasına gelmiştir. Bereketimizin simgesi olan siftahı bile yapamadan akşam evine dönen esnafımızın hükümetimizden olduğu kadar yerel yönetimimizi oluşturan belediye başkanlığı ile kaymakamlık ve bağlı resmi kuruluşların mal ve hizmet alımlarında yerel esnaf lehine tasarrufta bulunması, kaçak, vergisiz ve sigortasız çalışan kişileri engellemesidir. Önümüzde örnekleri olan bu uygulamalar ile esnafımıza sahip çıkmasıdır.”

TUĞRAL YEREL YÖNETİMLERDEN ESNAFA SAHİP ÇIKMASINI İSTEDİ

Tuğral konuşmasının devamında, “Özellikle pandemi yasaklarında Karaman, Diyarbakır, Kütahya bunun gibi birçok ilde kapalı olan yerel esnafı korumak adına valilik tarafından birçok kararlar alınıp uygulanmış, yeni açılacak zincir marketlere de meclis kararları ile nüfusa göre market sayısının açılması, otopark, emzirme odası vb gibi şartlar koyularak yerel esnaf bir nebze de olsa korunmaya çalışılmıştır. Yine yerel yönetimden beklentimiz önümüzde örnekleri olan bu uygulamalar ile esnafımıza sahip çıkmasıdır. Halkımızın da alış verişlerinde yerel esnafı tercih etmesi, harcadığı paranın şehrimizde kalıp ilçe ekonomimize katkı sağlayarak bizlere destek vermesini bekliyoruz” dedi.

“ESNAFLIK İBADET GİBİ YAPILAN BİR GÖREV”

Esnaflık zor bir iş olduğunu dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Esnaflık, geleneğimizde, göreneğimizde dedelerimizden kalan ibadet gibi yapılan bir görev. Tüm esnaf arkadaşlarımın abilerimizin ne zor şartlarda çalıştığını biliyorum. Bu dünyanın zorlaşan şartları içerisinde hem ekonomik sıkıntılar bir yandan göçmenler bir yandan salgın bir yandan çok zor bir süreç geçiriyorsunuz. Zaman zaman bizim babalarımız dedelerimiz yaptığı esnaflıklarda ben yardım etmiştim zamanında. Her zaman esnafımızın yanındayız gününüz haftanız kutlu olsun.”

AHİ SARI’DAN EŞİNE TEŞEKKÜR

Bu ödülde pay sahibi olan eşine teşekkür eden 2021 yılın ahisi Süleyman Sarı, “Bu ödüle beni layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim en çok teşekkür etmek istediğim 41 yıllık meslek hayatımda 30 yılını yanımda benlen çalışan eşime çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde bu yerlere gelebildim. Şimdi oğluma işimi devrettim. Biz sadece evladımıza destek veriyoruz. Bu güzel akşam için herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir Gökçe)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER