Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ ESNAFLARI GÜÇBİRLİĞİ DERNEĞİNDEN ANLAMLI “SİFTAH” SÜPRİZİ

NAZİLLİ ESNAFLARI GÜÇBİRLİĞİ DERNEĞİNDEN ANLAMLI “SİFTAH” SÜPRİZİ
1.509
07 Ağustos 2019 - 10:36

Geçtiğimiz aylarda resmi olarak faaliyete geçen, esnafın sorunlarına çözüm bulmak, esnaflar arasındaki dayanışmayı arttırmak ve esnafları güçlendirmek amacıyla kurulan, Nazilli Esnafları Güçbirliği Derneği bir ilke imza attı.

Dernek yönetimi olarak bir metin hazırlayan yönetim kurulu, bir zarfın içine 1 lira ve metni koyarak Çarşamba sabahı erken saatlerde bu zarfları Nazilli esnafına dağıttı.

Dernek üyelerince sınırlı sayıda hazırlanan zarfları dağıtan yönetim kurulu üyeleri, amaçlarının bu zor günlerde esnafın yanında olarak en azından sabah güne mutlu ve umutlu başlamasını sağlamak olduğunu belirttiler.

Dernek başkanı Meltem Tuğral “Ekonominin durgun olduğu, her yeni güne umutla kepenklerimizi açtığımız bu zor günlerde sembolik de olsa esnafımızın bugün siftahını bizden yapmasını istedik. Bu bağlamda, Nazilli Esnafları Güçbirliği Derneği olarak bugün sınırlı sayıda 400 adet zarfın içerisine 1 TL koyup dernek üyelerimiz tarafından dağıtımı yapılmıştır. Siftah berekettir, mutluluktur, huzurdur. Tüm esnafımıza hayırlı iş ve müşteriler dileriz.” Dedi.

Dernek başkan yardımcısı Hakan Tekeoğlu “Ekonominin çok kötü olduğu, sürekli kepenklerin kapandığı bu zor günlerde hiç olmazsa esnafımıza bir moral, bir güç, sabah sabah en azından yüzünde bir tebessüm, ufak bir duygu, anlam ve en önemlisi de umudun bitmediğini göstermekti. İnşallah esnaflarımıza hayırlı bereketli olur” dileklerinde bulundu.

Sabah işyerini açan Özgüven Elektronik işyeri sahibi Mustafa Abak bu anlamlı jestin kendisini duygulandırdığını dile getirerek çok mutlu olduğunu ifade etti. Mustafa Abak “Sabah işyerimi açtığımda bir zarf ile karşılaştım. Zarfın üstünde Nazilli Esnafları Güçbirliği Derneği yazıyordu. Zarfı açtım içinden 1 lira çıktı. Bir de metin vardı. Metni okudum gerçekten çok duygulandım ve mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bizlerin zor günlerinde Nazilli Esnafları Güçbirliği Derneği Yönetim Kurulunun ve üyelerinin yanımızda olduğunu bilmek bizi mutlu etmiştir” dedi.

Fotoğraf stüdyosu işletmecisi olan İbrahim Küçükged ise işyerini açıp zarfı aldığında hiçbir anlam veremediğini, zarfı açıp içindeki metni okuyunca bu süprizin çok hoşuna gittiğini söyledi. İbrahim Küçükged ”Zarf içindeki metin o kadar anlamlıydı ki sabah sabah hem duygulandım, hem de çok mutlu oldum. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. Gerçekten de emeği geçen herkese teşekkür ederim. İyi ki varsınız Nazilli Esnafları Güçbirliği Derneği” dedi.

Zarf içinden çıkan metinde “Kökleri Ahi Evran’a dayanan Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti süresince devam eden, kendine özgü adet, gelenek, görenek ve hiyerarşi ile günümüzde bizlerin temsil ettiği değerli esnaf arkadaşımız; Siftah Berekettir, Mutluluktur, huzurdur. Ekonominin durgun olduğu bugünlerde hepimiz her gün yeni umutlarla kepenklerimizi açıyoruz. Bugün siftahı bizimle yapın istedik. Sembolik siftah parasının sizlere bol kazanç ve bereket getirmesini diliyoruz.” açıklaması yapıldı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER