Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu
622
04 Kasım 2022 - 12:39

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz Nazilli Adliye Sarayında kahvaltı programında gazetecilerle buluştu. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Başkan Yardımcısı ve gazeteciler kahvaltıya katılım sağladı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz gazetecilerle tek tek selamlaştı. Tanışma faslından sonra kahvaltı yapıldı. Kendisini kısaca tanıtan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz daha sonra Nazilli’de işlenen suçlarla ilgili mücadeleyi, okullarda suç eğitim bilgilendirmeleri, hemen hemen her okullarda kütüphane açılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Gazetecilerin sorularına cevap veren Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli’de uyuşturucu oranının diğer suçlara göre yüksek olduğunu, intihar da ise özellikle kız çocuklarının oranının yüksek olduğunu belirtti. Kız çocuklarının intihar oranlarının sosyal medyanın da etkisi olduğunu bildiren Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz öte yandan sosyal medya yasasını desteklediğini açıkladı. Sosyal medyadan kız çocuklarının gördüklerine özenmesinden dolayı estetik yaşının 13’e kadar düştüğünü, genelde botoks ya da dudak dolgusunu yaptırmak için estetik cerrahilerin kapısını çaldıklarını belirtti. Özellikle gençlerin medya neyi gösteriyorsa onu örnek aldıklarını, aldıkları kötü davranışlarda hayatlarını olumsuz etkilediklerini söyledi.

Nazilli’nin eğitim seviyesinin oldukça yüksek olduğunu belirten Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli’de en çok işlenen suç oranının uyuşturucu, tehdit ve hakaret, kasten yaralanma olarak belitti. Bozdoğan’da ise en çok istismar vakalarıyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Nazilli’de hırsızlık olaylarının daha çok Nazilli’ye sonradan gelenlerinin çocuklarının yaptığını belirten Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli cezaevinde 1000 mahkum olduğunu söyledi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz konuşmasında Ege Bölgesindeki cinsel saldırıda hüküm yiyenlerin toplanma merkezinin Nazilli olduğunu dile getirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER