Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ BELEDİYESİNDEKİ MEMURLARA MÜJDE

NAZİLLİ BELEDİYESİNDEKİ MEMURLARA MÜJDE
903
20 Mayıs 2019 - 17:47

Nazilli Belediyesi ile Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen arasında memur maaşlarının iyileştirilmesine yönelik protokol imzalandı. Bu kapsamda belediyede çalışan 151 memurun maaşına 45 TL ek ücret yansıtılacak. Ramazan bayramında 500, Kurban bayramında da 1000 TL ikramiye verilecek.

Nazilli Belediyesi bünyesinde çalışan 151 sözleşmeli memurun maaşlarında yüzde 3’lük iyileştirme yapıldı. Müjdeli haber, Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Nusret Özkan ve Aydın İl Temsilcisi Mehmet İğdelioğlu ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan arasında imzalanan protokol ile resmiyet kazandı. Varılan anlaşma çerçevesinde çalışanların maaşlarına ek sosyal denge adı altında aylık yaklaşık 45 TL’lik zam yansıtılacak. Yaklaşan Ramazan bayramı için de 500, Kurban Bayramında ise 1000 TL ikramiye verilecek.

İmza töreninde konuşan Başkan Özcan 1 Mayıs’ta işçilere yönelik verilen ikramiyeleri hatırlatarak, “Nazilli’de ilk önce adaleti sağlamak istiyoruz. İşçi ve memurların haklarını, çalışan hakları kapsamında eşit ve adaletli olması için böyle bir çalışma yaptık. Bu kapsamda şimdiye kadar yapılmayan şeyleri yapmaya çalışıyoruz. ‘Kaynak ne’ derseniz öncelikle tasarruf. Tasarrufla her şeyin üstesinden gelip kaynaklarımızı verimli kullanacağız. Bunları da çalışanlarımızla paylaşacağız inşallah” dedi.

Her bayram hükümet tarafından emekliye, sendikalar tarafından da işçiye ikramiye verildiğini hatırlatan Özcan, “Memurumuza ikramiye vermek istedik. Bayram öncesinde de güzel bir sözleşme oldu. Ödeyebileceğimiz rakamlar çerçevesinde bir protokol oluşturduk. İnşallah her iki taraf da memnun kalır. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Memurların taban aylıklarının üzerine 40 TL’nin eklendiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, “Yasadan gelen bir durumu iyileştirdik. Daha önce yüzde 92 oranında alınan ek ücretleri yüzde 95’e çıkardık. Yüzde 3’lük bir iyileştirme yapmış olduk. Bayram ikramiyesi için de toplamda 1.500 TL civarında iyileştirme yaptık” dedi.

Yapılan sözleşmeden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Türk Yerel Hizmet – Sen İzmir Şube Başkan Yardımcısı Nusret Özkan, “Belediyelerin bu kadar ekonomik sıkıntı içerisinde olduğu dönemde başkanımız sağ olsun bize tavan fiyattan çok güzel sözleşme imzaladı. Hakkını vermek lazım. Çoğu belediyede bu sözleşme yok. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER