Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli Atatürk’ü Unutmadı

Nazilli Atatürk’ü Unutmadı
344
10 Kasım 2022 - 15:14

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen programlara katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Nazilli’de de bir dizi program düzenlendi.

İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Caner Özkul, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, dernek ve STK’ların ilçe temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk koyma töreninin ardından Nazilli Lisesi tarafından Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen anma programına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek; “Milletimizin yetiştirdiği nadide değerlerden biri olan Atatürk’ü gerek parti sahnesinde gerekse toplum vicdanında değerli kılan onun milletine olan vicdanıdır. Mensubu olduğu Türk milletini sonsuz bir aşkla seven, kısacık yaşamı içinde yüz yıllara sığdıran Mustafa Kemal, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini milletine adamıştır. 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizin tazeliğinin günüdür. Huzurunuzda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyorum” dedi.

Şimşek’in konuşmasının ardından resim, şiir ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Nazilli Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ konulu oratoryo protokol üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER