Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli 2. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali yapıldı

Nazilli 2. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali yapıldı
671
17 Haziran 2022 - 14:06

Nazilli Belediyesi ve Yaylapınar Güreş Komitesi tarafından Nazilli 2. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali düzenlendi.

Nazilli Belediyesi ve Yaylapınar Güreş Komitesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Boğa Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Sümer Sosyal Etkinlik Alanı’nda düzenlenen festivalde Türkiye’nin dört bir yanından gelen 150 boğa, SMA hastası çocuklar yararına güreşti.

Tüm güreş severlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli’de bir geleneği yeniden canlandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek güreşlerin hayırlı ve uğurlu geçmesi dileklerinde bulundu.

Yörük kültürünün yaşatılması için bu geleneği koruma gayretinde olduklarını belirten Yaylapınar Mahallesi Muhtarı Hakan Yıldırım, “Bugün sevinçli bir gün yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz 2’nci Boğa Güreşi Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bizler Türk Yörük kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu geleneksel hale getirdiğimiz için güreşlerimizi her yıl düzenlemeye devam edeceğiz. Güreşlerimizden elde edilen gelir SMA’lı çocuklarımız yararına kullanılacak” diye konuştu. SMA hastası çocuklar yararına düzenlenen güreşte; baş, başaltı ve deste gruplarında dereceye giren boğa sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER