Nazilli Ayna Gazetesi

NAZENDER Üyeleri Kahvaltıda Buluştu

NAZENDER Üyeleri Kahvaltıda Buluştu
491
27 Kasım 2021 - 15:15
Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER), Hangar Kafe’de 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla çocuklar ve aileleri için düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER), engelli çocuklar ve aileleri ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Hangar Kafe Restoran’da düzenlenen etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, DEVA Partisi Nazilli ilçe Başkanı Mehmet Yaşar Öztekin, BBP Nazilli İlçe Başkanı Emin Eser, Demokrat Partisi (DP) Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Uysal, Saadet Partisi Başkan Vekili Gürkan Biler, STK’lar ve çok sayıda aile katıldı.

‘NAZENDER 700 KİŞİLİK BÜYÜK BİR AİLE’

Nazilli’de engelli çocuklar ve aileleri için birçok etkinliği yaparak çocukların sosyalleşmesini sağladıklarını ifade eden NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, kahvaltı etkinliğine katılan tüm siyasi parti başkanlarına ve ailelere teşekkür etti. Yazıcı yaptığı konuşmada, “Bir hafta sonra biliyorsunuz 3 Aralık Engelliler Günü. Biz de NAZENDER ailesi olarak pandemi dolasıyla bir araya gelememiştik. Çocuklarımız gerçekten evde çok sıkıldılar. Nazilli’de NAZENDER olarak yaptığımız etkinliklerle ailelerimiz ve çocuklarımızı etkinliklere dahil ederek sosyalleştirmeye çalışıyoruz. Nazilli aslında çok şanslı bir yer çünkü 3 devlet okulu 4 tane özel eğitim okulumuz var. Biz bu birlikteliği yakaladık. Topluma aileleri ve çocukları aramızda yaşadığını hissettirdik. Herkes bilinçlendi bu konuda. Artık kalıcı bir şeyler yapmak istiyoruz. Artık idareciler ve siyasilerin engelli vatandaşlarımız için birtakım işlere el atmaları lazım. Nazilli’de rampa sıkıntı, merdiven sıkıntı. Eğitimimiz var, toplum bilinçli, ailelerimiz bilinçli artık bir yerden başlamak lazım. NAZENDER 700 kişilik büyük bir aile. Gelen tüm siyasi başkanlarımıza, STK temsilcilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDA ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ’

Düzenlenen kahvaltı etkinliğinde engelli çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, “Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenecek olan faaliyetlerin planlanması kapsamında geçtiğimiz Perşembe Kent Konseyimizin önderliğinde bir toplantı yapmıştık. Nazilli’mizde hem resmi okul hem de özel okul sayısı Türkiye’nin birçok yerine göre kat ve kat üstünde. Nazilli’de güzel bir farkındalık oluşturulduğunu ve sahiplenme oluşturulduğunu gösteriyor. Genel idare, yerel idare el ele dedik. Karayolunun bir kısmında engelli ulaşımını temin etmek amacıyla güzel bir çalışma yürütüldü ve kaldırımlar yenilendi. Hem rampaları hem de işaretlemeleri yapıldı. Yaptığımız her yolda engellilerimizi düşünüyoruz. Yapılan tüm faaliyetlerde yan yana olmaya çalışıyoruz. Okullarımızın ihtiyaçlarını dinliyor ve çözmeye çalışıyoruz. Güzelköy’deki okulumuzda bir bekleme odası inşa ettik. Salgının etkisiyle durdurduğumuz projeleri yapmaya devam edeceğiz. Sayın başkanlarımıza ve üyelerimize bu güzel etkinlik için çok teşekkür ediyorum” dedi.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER