Nazilli Ayna Gazetesi

NAFAD’ın ilk eğitimi dolu dolu geçti

NAFAD’ın ilk eğitimi dolu dolu geçti
218
09 Mayıs 2023 - 10:13

Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD) tarafından Nazilli’deki vatandaşlara İlk Yardım ve Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Nazilli Belediyesi tarafından; afet öncesi riskleri azaltma ve afet sırasında profesyonel müdahale için İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan NAFAD tarafından İlk Yardım ve Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen seminere Nazilli Belediye Başkan Vekili Esin Ülkü Beyazıt, Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yıldıray Topaloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren eğitimde; ilk yardımda temel bilgi ve kavramlar, afet öncesi yapılması gerekenler, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar ve tahliye gibi kavramlar detaylı olarak ele alındı.

Program sonunda tüm katılımcılara belge verilerek, deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacaklar, aile afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, yapısal olmayan riskleri azatlma ve önleme gibi bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Belediye Başkan Vekili Esin Ülkü Beyazıt tarafından konuşmacı Uzay Tok’a çiçek takdim edildi.

NAFAD tarafından düzenlenen eğitimler, okullar ve kamu kurumları başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER