Nazilli Ayna Gazetesi

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
671
01 Temmuz 2022 - 9:00

Selam arkadaşlar, bu hafta sizlerle birlikte ticaret alanının belki de bilinen en eski mottosu üzerine konuşalım istedim. “Müşteri memnuniyeti”

            Hepimizin bildiği ama ilk zamanlar belki de ilgimizi bile çekmemiş olan “müşteri daima haklıdır” ibaresi günümüzde müşteri temsilcilikleri, tüketici koruma kanunları,    kullanıcı haklarının yanı sıra önü alınamayan sosyal medya yorum ve linçleri ile etkisini artırarak sürdürmektedir.

            Reklam sektöründe bulunan arkadaşlar bilir ki en doğal reklam; kullanıcı, müşteri memnuniyetinden gelen kulaktan kulağa yapılan reklamdır. Elbette burada iyi reklamın yanı sıra kötü reklamda kaçınılmaz olabiliyor.

            Herhangi bir ürün veya hizmet karşısında müşterisinin veya kullanıcısının olumsuz tutumu, memnun kalmaması durumunda o ürün veya hizmet için gerçekten düzeltilmesi çok zor bir imaj ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra müşteri memnuniyetine öncelik verenler zamanında doğru hamle yapmış olurlar.

            Alanımızda iyi bir ivme kazanmak istiyorsak işimizi sağlam yapmalı, müşteri memnuniyetini ön planda tutmalıyız. Tercih edilme sebeplerimiz arasında birinci sırada memnuniyet yer alırsa bulunduğumuz sektörde kalıcı olma oranımız o ölçüde o derece artar.         

            İster küresel anlamda isim yapmış firmalar ister yerel çapta mütevazı işletmeler olsun uzun yıllar ayakta durmak hayli zordur.  Özellikle ekonominin acımasız dişlileri arasında ayakta kalmak, büyümeyi istikrarlı bir biçimde sürdürmek oldukça güç gerektiren bir konudur. İşte bu gücün başında elbette ki kullanıcı, müşteri gelmektedir. Onun memnuniyeti ise yaptığınız işe devam edip etmeyeceğinizi gösterir.

            Giydiğimiz ayakkabı, gittiğimiz berber, eve çağırdığımız usta, arkadaşlarla oturduğumuz kafe, çocuğumuzu gönderdiğimiz kurs, sanayideki usta, kek tarifine baktığımız site hatta simit aldığımız büfe bile ilgi ve beğenilerimiz sonucunda alışkanlığımıza dönüşüp tercihlerimiz arasına girmekte. Kısacası memnun kalınan her ürün veya hizmet hayatımızda kalıcı bir yer buluyor kendisine.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER