Nazilli Ayna Gazetesi

MÜŞERREF KARATAŞ EGE YERLİ ÜRÜNLER İLE DÜNYA’YA AÇILIYOR

MÜŞERREF KARATAŞ EGE YERLİ ÜRÜNLER İLE DÜNYA’YA AÇILIYOR
1.285
10 Eylül 2019 - 18:00

Kuyucak’ın Kurtuluş mahallesinde 34 yaşındaki Müşerref Karataş oluşturduğu yerli marka ile Dünya’ya satış yapmayı hedefliyor.

Aslen Nazilli’de yaşayan Kurtuluş’ta babadan kalma 100 dönüm arazide yetiştirdiği ürünleri satan 34 yaşındaki 3 çocuk annesi Müşerref Karataş E-ticaret ile yetiştirdiği ürünleri Dünya’ ya satmayı hedefliyor.

Tesadüf eseri tanıştıkları Adüburada.com dijital ajansı sahibi Tuğkan Koç’un destekleri sayesinde oluşturdukları egeyerliurunleri.com adlı e-ticaret sitesinden ürettiği zeytin, zeytinyağı, incir, incir cipsi, ceviz, kırmızı toz biber ve kozalak reçeli satışı yapıyor.

İLETİŞİMİ VE TİCARET YAPMAYI SEVİYORUM

Çok hareketli bir kişilik olduğunu söyleyen Karataş “Evde oturmayı sevmiyorum. Yazları incirlerle uğraştığım için çok yoğun geçiyor ve ben bu yoğunluğu seviyorum. Sonrasında kış aylarında yoğunluk olmayınca kendimi iyi hissetmiyorum. Ben bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. İş yeri açamıyorum çünkü araziler ile ilgileniyorum. Her gün buraya gelip, sulama, budama, çapalama gibi işleri hallediyorum. Aslen Nazilli’de yaşıyorum her gün Kurtuluş’a git gel yapıyorum. Yazları genellikle Kurtuluş’ta yaşıyorum. Yıllardır zaten böyle bir şey istiyordum. Boş kalmamak için de böyle bir yola girdim. 3 çocuğum oldu, belli bir yaşa geldim, artık düşüncede bırakmak yerine harekete geçmeye karar verdim. Yetiştirdiğimiz ürünleri daha çok insana ulaştırmak istedim. İnsanlarla konuşmayı, iletişim kurmayı, ticaret yapmayı seviyorum.” dedi.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLADIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Uzun yıllardır bu işin hayalini kurduğunu belirten Karataş “Kendimi bildim bileli bu işlerin içerisindeyim. Nazilli ve çevresine satıyordum, tanıdıklar aracılığı ile yurt dışına gittiği de oldu. Ama ürünlerimizi dar bir çevreye satıyorduk. Yıllardır böyle bir site açmak istiyordum ama nasıl yapılacağını bilmiyordum ve güvenilir birini arıyordum. Pidecilik ile uğraşan yakın bir arkadaşım var. Ben konuyu arkadaşıma açtım ve o da Tuğkan bey i önerdi. Geldi, görüştük ve samimiyetine inandım ve sitemizi açtık.” İfadelerini kullandı.

BABAM YURTDIŞINDA ÇALIŞIRKEN BÜTÜN YÜK ANNEMDEYDİ

En büyük destekçisinin annesinin olduğunu dile getiren Müşerref Karataş “Babam 1990 yılında yurtdışına gitti. O dönem hiç arazimiz yoktu. Orada kazandığı parayı anneme gönderirdi. Annemde o parayı biriktirip arazi aldı. Babam devamlı yurtdışında çalıştı. O orada çalışırken annem de burada araziler ile ilgilendi. Sonrasında beraber baktık.  Eşimin de maddi durumu iyi olduğu için bana engel olmak yerine hep önümü açtı ve destek oldu.” dedi.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER