Nazilli Ayna Gazetesi

MİLLET İTTİFAKINDAN NTO’YA ZİYARET

MİLLET İTTİFAKINDAN NTO’YA ZİYARET
866
14 Şubat 2019 - 13:31

MİLLET İTTİFAKI NAZİLLİ BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN, CHP VE İYİ PARTİ İLÇE YÖNETİM KURULU BAŞKANLARI VE ÜYELERİ İLE BİRLİKTE NAZİLLİ TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ.

31.Mart.2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle sürdürdükleri kurum ziyareti kapsamında Nazilli Ticaret Odasını ziyaret eden Millet İttifakı temsilcileri, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN ile Meclis Başkanı Gürdal YÜZÜGÜLER tarafından karşılandılar.

Belediye Başkan Adayı Av.Kürşat Engin ÖZCAN ile birlikte CHP İlçe Başkanı Serkan SEVİM, İyi Parti İlçe Başkanı Durmuş KURAL ve her iki partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri ziyarette yer aldılar. Nazilli Ticaret Odası üyeleri tarafından bu güne kadar Oda’ya iletilen bölgemiz ile ilgili sorunlar ve yapılması istenen yatırımlar ile ilgili konular hakkında Sn.ÖZCAN’ ın projeleri ve düşünceleri soruldu. Maddeler halinde tespit edilen yatırım ve hizmet konuları hakkında açıklamalarda bulunan ÖZCAN, – her şeyi tek başına yapmanın imkansız olduğunu, seçildiği takdirde paylaşımcı bir anlayışla ; özellikle kamuyu ilgilendiren konularda beraber hareket etmeyi, çözümleri birlikte bulmayı  planladıklarını, bu nedenle Ticaret Odası tarafından tespit edilen konuların kendileri için aynı zamanda yol gösterici bir kaynak olabileceğini ifade etti.

Toplantıda açıklamada bulunan Nuri ARSLAN; yaklaşan yerel seçimlerin tüm adaylar için adil bir seçim olmasını ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ticaret Odası olarak siyaset üstüyüz ve tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Ancak bölgemiz sorunlarına sahip çıkan, samimi olarak sorunların çözümü için uğraşan, tüccarımızın ve sanayicimizin taleplerine kulak tıkamayan kişi ve kurumlar bizim için daha muteberdir. Hepimiz bir hizmet yarışının içindeyiz. Birbirimizin sıkıntı ve dertlerini kendi derdimiz kabul edersek her şey daha kolay çözülür.  Sn. Kürşat Engin ÖZCAN ve her iki parti temsilcilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor seçimlerde her şeyin hayırlı olmasını diliyorum- dedi.

 

Nazilli Ticaret Odası üyelerince tespiti yapılan ve başkan adaylarından çözümü istenen konular şunlar;

 

  • Şehrimizdeki yollar ve altyapı yıllar öncesinde yapıldığı haliyle kullanılmaktadır. Her yağmurda yollar ve geçitler kullanılmaz hale gelmekte, bir çok işyeri mağdur olmaktadır. Buna rağmen yeni imara açılan bölgelerdeki yollar elli yıl hatta yüz yıl sonrası planlanarak yapılması gerekirken bu gün dahi yoğunluğu karşılayamaz hale gelmesi düşündürücüdür. Bu konudaki eksikliklerin tamamlanması ve İmar uygulamalarıyla ilgili proje ve düşünceleriniz nelerdir?

 

  • Nazilli Sanayi Kavşağı ile Nazilli Otogar Kavşağındaki Trafik yoğunluğunun önlenmesi amacıyla alınacak tedbirler konusunda proje ve düşünceleriniz nedir?

 

  • Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan yetki anlaşmazlığı nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız mevcuttur. Bu sorunlarla ilgili yapılacak düzenleme ve çalışmalarınız ne olacaktır?

 

  • Altıntaş Mahallesi ve Uzun Çarşı bölgesinde sıkışan ticaret nedeniyle alternatif ticaret alanlarıyla ilgili düşünce ve projeniz nedir?

 

  • Nazilli’nin yeni sanayi alanlarına ihtiyacı bulunmaktadır. Bu konudaki düşünce ve projeleriniz nedir? Yeni Sanayi alanları konusunda planladığınız alternatif alanlar nereleridir? Yaklaşık yüzölçümleri ne kadardır?

 

  • Nazilli Otopark Sorunu ve şehir içi trafik düzenlemesiyle ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında düşünce ve projeleriniz nedir?

 

  • Nazilli Fuar Alanının yapılabileceği yer ve m2si konusunda düşünce ve projeleriniz nedir?

 

  • Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri tarafından alınan ilan, reklam ve pano ücretlerinin yüksekliği nedeniyle yeniden düzenlenmesi talep edilmektedir. Ayrıca özellikle Nazillide üniversitese bölgesinde reklam ve ilan yerlerinin belirlenmesi, reklam panolarının daha fazla sayıda ve uygun ücretle kiraya verilmesi Nazilli’deki mevcut reklam panolarının kullanıma açılması ve reklam alanı olarak kullanılabilecek yer tahsisi konusunda düşünce ve taahhütleriniz nedir?

 

  • Nazilli Eğriboyun Mezarlığının mevcut haliyle bırakılıp ihtiyaç duyulan alanların başka bölgede devam etmesi için alternatif yerlerin tespit edilmesi istenmektedir. Bu konudaki düşünce ve projeniz nedir?

 

  • Bölgemizde yetişen yerel ürünlerin şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistlere satışını sağlayacak (20.000 m2) büyüklüğünde ve tercihen karayolu üzerinde olması gereken ticaret alanı ihtiyacı konusundaki düşüncüleriniz nedir?

 

  • Yerli ürünleri (incir, kestane, çilek) işleyen ve bir kısmı ihracat yapan tarımsal sanayi işletmeleri bölgemiz ekonomisi için büyük önem taşıyan yatırımlardır. Ancak bu işletmelerin farklı adreslerde dağınık olarak faaliyet gösterdiğinden tüm işletmeleri bir araya getirecek, ortak giderlerini paylaşabilecekleri, ihracat için zemin hazırlayacak İhtisas Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kurulması istenmektedir. İhtisas O.S.B için düşünce ve planlarınız nedir?

 

  • Siyaset kurumunun müdahale etmemesi gerektiği halde Belediye Başkanlarının bölgelerindeki sivil toplum kuruluşları ve Meslek Odalarının seçimlerinde tarafsız olmaları gerektiğini, aksi takdirde etik dışı bu müdahalelerin seçimleri etkilediğini ve sağlıksız bir sistemin ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz. Bu konudaki iradeniz ne olacaktır? Siz de bu durumu devam ettirmeyi düşünüyormusunuz?

 

  • Nazilli Küçük Sanayi Sitesinin % 90 doluluk oranına ulaştığı göz ününe alındığında, mevcut ve gelecekteki yer taleplerini karşılamak amacıyla herhangi bir proje ve düşünceniz varmı?

 

  • Nazilli Ticaret Odası tarafından tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan Nazilli Uzun Yaşam Köyü Projesi hakkındaki düşünceleriniz nedir? Projenin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için ortak güç birliği yapmayı düşünüyormusunuz? Bu konudaki projeniz nedir?

 

  • Aday olduğunuz Belediye Başkanlığı’nın bütçe imkanlarıyla ilgili bir araştırma veya tespitiniz varmı? Yapılması taahhüt edilen işlerle ilgili mali kaynağın nereden bulunacağı konusundaki görüşleriniz ve projeleriniz nelerdi?
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER