Nazilli Ayna Gazetesi

METİN YAVUZDAN SERT TEPKİ

METİN YAVUZDAN SERT TEPKİ
496
23 Ocak 2023 - 14:48

SÜLEYMAN BÜLBÜL’ÜN AÇIKLAMALARI ÜZÜNTÜ VERİCİ

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Aydın’daki iş ve istihdam açığı ile ilgili yaptığı açıklamaları üzüntü verici buluyorum. Ne yazık ki Aydınlıları temsil etmek için seçilmiş birinin, vatandaşı yanlış şekilde yönlendirerek siyasi kazanç peşine düştüğünün bir örneğini daha görmüş olduk. 

Sayın Bülbül, 2022 yılı Ocak-Aralık aylarında 87 bin 424 kişinin İş Kurumu’na başvurduğunu ve Aydın’ımızda 35 bin 431 kişinin halen işsiz olduğunu söyleyerek vatandaşı yanlış şekilde bilgilendirmiştir. Bizler, bu vatandaşın oylarıyla seçilmiş milletvekilleri olarak parti fark etmeksizin doğruları söylemek zorundayız. İş Kurumu’na, 2022 yılında özel sektör işyerlerinden 38.799 açık işi talebi alınmış, 30.272 kişinin iş yerleşmesine aracılık edilmiştir. Sayın Bülbül’ün açıkladığı 35 bin 431 kişinin halen işsiz olduğu söylemi ise çarpıtılarak, eksik bilgi verilerek açıklanmış bir sayıdır. Bu sayı, emekli, daha iyi şartlarda iş arayan, mesleğini değiştirmek isteyen kişiler de dâhil olan toplam sayıdır. Yani bu sayının içerisinde binlerce emekli ve binlerce işini değiştirmek, daha iyi şartlarda iş arayan kişi bulunmaktadır. 

BÜLBÜL, BİLGİYİ YANLIŞ YERDE ARIYOR

Sayın Bülbül’ün maalesef bilgiyi yanlış yerde aradığı gözükmektedir. Süleyman Bülbül vekilimiz Aydın’da yaşantısını sürdürüyor olsaydı, doğru yerlerden doğru bilgileri almış olsaydı bu kadar yanılgıya düşmezdi. 

Kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu olan Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’müzden tüm bu konularla ilgili detaylı bilgiyi alabilir. Örneğin, 2022 işsizlik verileri henüz açıklanmadı ancak Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’müzce ön görülen işsizlik oranının %6,5-7 seviyesinde gerçekleşeceği düşünülmektedir. Geçmişten günümüze bir projeksiyon yapıldığında, ilimizde 2002 verilerine göre toplam sigortalı sayısı 84.602 kişiyken, Ekim 2022 verilerine göre sigortalı sayısı 191.594 kişiye ulaşmıştır. Bugün Müdürlüğümüzün verilerine bakıldığında özellikle Söke ve Çine OSB’lerimizde bulunan seramik, kağıt, gıda, makina ve imalat sektörlerinde çalışan firmalarımızın eleman arayışı halen devam etmektedir. 

AYDIN KOSGEB DESTEKLERİ İSTİHDAMA DA KATKI SAĞLIYOR

Devletimizin tüm kurumları, tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında olmaya devam etmektedir. KOSGEB Aydın İl Müdürlüğümüz, kendi iş yerini açarak girişimde bulunmak isteyen vatandaşlarımıza desteklemelerde bulunmuştur. Tüm bu girişimlerin de milli gelir, istihdam ve verimlilik konusunda Aydın’ımıza katkılar sunduğu aşikardır. Rakamlardan bahsetmek gerekirse, KOSGEB Aydın İl Müdürlüğümüz, 2022 yılında toplam 1300 işletmeye, 88 milyon 710 bin TL destek vermiş, 15.771.900,50 TL hibe şeklinde gerçekleştirmiştir. 1300 işletmenin 796’sı hibe desteği almıştır. 2019’dan bu yana son 4 yılda KOSGEB Aydın Girişimcilik Desteği ile 1400 yeni işletme kurulmuş, bu işletmelere 40,5 milyon TL destek sağlanmıştır, bu desteklerin 28,6 milyonu hibe şeklinde gerçekleşmiştir. 

Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve inancıyla, yalanla, çarpıtmayla asla yönlendirilemeyecek milletimizden aldığımız güçle hamdolsun Türkiye’mizin yarınlarına umutla bakıyoruz, problemleri yerinde görüyor ve hızlı çözümler üretiyoruz, “Yaparsa AK Parti Yapar” diyoruz…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER