Nazilli Ayna Gazetesi

MERMER SEKTÖR TOPLANTISI BOZDOĞAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MERMER SEKTÖR TOPLANTISI BOZDOĞAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
306
15 Ekim 2022 - 17:04

MERMER SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELER İLE KARAR ALICILAR BİRARAYA GETİRİLDİ

Mermer Sektöründe Faaliyet Gösteren Üyelerimizden Gelen Talepler Doğrultusunda Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuri ARSLAN; Aydın Milletvekili Sayın Bekir Kuvvet ERİM,  Bozdoğan Belediye Başkanı Sayın Ufuk ALTINTAŞ,  Bozdoğan Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Kemal BOZOĞLU İle Bozdoğan’da Bulunan Mermer Sektöründeki Üyeleri Bir araya Getirdi.

Yapılan Toplantıda Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından Verilen Esnaf kredisinin oda üyelerine de verilmesi,  Mermer işletmelerinin yol sorunu, Sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı  konuları başta olmak üzere birçok konu dile getirildi.

TOPLANTIDA MERMER İŞLETMELERİNİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 Mermer İşletme sahiplerince dile getirilen; KGF Kredilerinin yerinde kullandırılmadığı, kullanılmayan ocaklar için elektrik bedeli ödenmesine devam edildiği, İndirimli elektrik uygulamasının Aydem tarafından tek taraflı olarak fesih edildiği, son bir yılda yüzde altı yüze varan ELEKTRİK MALİYETLERİNİN İŞLETMELER TARAFINDAN KARŞILANAMAZ HALE GELMESİ NEDENİYLE İVEDİ OLARAK İNDİRİM KONUSUNDA DESTEKLENMESİ TALEBİ , Bozdoğan belediyesi tarafından hayata geçirilen Mermer Atıkları Dönüşüm ve İşleme Tesislerine ulaşım konusunda sıkıntıların çözümü konuları sayın ARSLAN aracılığı ile birkez daha masaya yatırıldı.

SANAYİ VE TİCARET ALANI YETERSİZLİĞİ

Yapılan değerlendirmelerde bölgeyle ilgili iki önemli yatırımın zorunlu olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Bölgedeki mermer işletmelerinin tamamının İhracat Potansiyeli olan, yatırımlarına devam eden işletmeler olduğu bu nedenle işletmelerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği. Ayrıca 1/25000 imar planı çalışmasında mermer işletmelerinin ve bu bölgenin mevcut haliyle sanayi alanı olarak mutlaka işaretlenmesi gerektiği, ifade edildi.

ESNAF KEFALET KREDİSİ TİCARET ODASI ÜYELERİ İÇİN DE UYGULANMALI

Aynı ölçekte faaliyet gösteren, aynı nace koduna sahip işletmeler esnaf odasına kayıt olduklarında Halkbank kaynaklı düşük faizli ve uzun vadeli esnaf kredisinden faydalanmakta iken, ticaret odasına kayıtlı işletme ise sadece oda kaydı nedeniyle bu imkandan yoksun bırakılmaktadır. Aynı ölçekte faaliyet gösteren işletmeler arasındaki bu adaletsizliğin önlenmesi ve esasen kamuya ait bir kaynağın eşit ve adaletli tahsis edilmesi amacıyla TİCARET ODASINA KAYITLI İŞLETMELERİN DE BU KREDİ İMKANINDAN FAYDALANMASI İÇİN GEREKLİ MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNİN YAPILMASI dile getirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; “Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar üyeler ile birlikte olmaya gayret ettiklerini, zaman ve mesafe gözetmeksizin üye ziyaretlerini sürdürdüklerini hatırlatarak bölgeyle ilgili hazırladıkları sorunlar ve çözüm önerileri dosyasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, Bakanlıklar ve diğer kurumlar nezdinde rapor olarak sunduklarını bazı önerilerinin dikkate alındığını diğerlerini de söylemeye devam edeceklerini ifade etti. Görevimiz ve yetkimiz dahilinde üyelerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Bizimle mutlaka sorunlarınızı paylaşın. Bir işletme için önemli olmayan bir konu başka bir işletmenin büyük bir sorunu olabilir. Bunlar hiçbirimizin şahsi meselesi değil. Makro düzeyde tespit ettiğimiz konular ve bölgenin gelişmesi için mutlaka yapılması gereken çalışmalardır., Aydın Milletvekili Sayın Bekir Kuvvet ERİM’e,  Bozdoğan Belediye Başkanı Sayın Ufuk ALTINTAŞ’a,  Bozdoğan Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Kemal BOZOĞLU’na davetimize gösterdikleri ilgi için ayrıca Mermer işletmesi sahiplerine de toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte hareket etmenin her zaman hayırlı olduğuna inananlardanım. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyor, işlerinizde bol kazançlar diliyorum.” dedi. 

Nazilli Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleştirilen bu toplantı sayesinde mermer sektöründeki sorunlara bir kez daha değinildiği için sayın ARSLAN’ a teşekkür eden sayın ERİM, dile getirilen ve dosya halinde de kendisine takdim edilen bu sorunların kısa ve orta vadede çözüme kavuşmasına yönelik çalışmaları yürüteceğini ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER