Nazilli Ayna Gazetesi

KOÇLAR ORTAOKULU PROJEYE DOYMUYOR

KOÇLAR ORTAOKULU PROJEYE DOYMUYOR
1.872
20 Nisan 2021 - 11:40
Koçlar Ortaokulu, eTwinning kapsamında iki projeye daha imza attı.

“Sanal Dünyanın Z Çocukları” isimli proje ve “Tasarla Üret Oyna” isimli projeleriyle gündeme gelen Koçlar Orta Okulu’nda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapan aynı zamanda proje yürütücüsü olan Durmuş Beşli ve İngilizce öğretmeni Serap Çimen, Türkiye’nin farklı illerindeki okullarla birlikte yürüttükleri proje konusunda hem kendilerinin hem de öğrencilerinin çok heyecanlı olduğunu belirterek,  “Okulumuzda 10 öğrenci projelerimizde aktif olarak görev almakta. Öğrencilerimiz proje logosu oluşturma, afiş yapma, 12 Mart etkinliği olarak İstiklal Marşı’nı her okula bir kıta olacak şekilde okuma, kelime bulutu yapma, internet güvenliği kapsamında kodlama yapma gibi bir çok farklı etkinliklerde yer almışlardır. Projemiz vesilesiyle öğrencilerimiz farklı illerdeki öğrencilerle tanışıp onlarla çeşitli paylaşımlarda bulunma, birlikte çalışma imkanı buldular. Hepsi de çok heyecanlı ve çok istekli. Öğrencilerimdeki bu azmi ve mutluluğu gördükçe ben de çok mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

Beşli sözlerine şu şekilde devam etti, “Projemizde e-Twinning portalında 10 okuldan 50 öğrenci bulunmakta ve karışık takımlar kurarak farklı öğrencileri farklı etkinliklerde bir araya getirmeyi planlıyoruz. Daha yaratıcı, daha bilinçli, daha araştırmacı nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin elinde. Bize destek veren okul müdürümüz Osman Zeki Altunkaya’ya ve değerli velilerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan iki projenin hedefleri şu şekilde açıklandı.

Sanal Dünyanın Z çocukları Projesinin hedefleri:

1- Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl becerileri kazandırmak

2- Öğrencilerin dijital okuryazarlık seviyelerini artırarak dijital kimlik sahibi olmalarını sağlamak

3- Öğrencilerin teknolojiyi etkili ve verimli şekilde kullanmalarını sağlamak

4- Öğrencilerin ve öğretmenlerin iletişim becerilerini geliştirmek

5- bilgiyi bulma, anlama, analiz etme, üretme ve paylaşabilmelerini sağlamak

6- e-Güvenlik farkındalığı oluşturmak

7- işbirliği, kendine güven, otokontrol becerilerini geliştirerek öğrencilerin etkili iletişim kurabilmelerini desteklemek.

Tasarla Üret Oyna projesinin hedefleri:

1- Projemizde bütüncül yaklaşım ile çocukların tüm gelişim alanlarına katkı sağlamak, yaratıcılık ve problem çözme gibi becerilerini geliştirmek.

2- Çocukları bilgisayar oyunları ve zararlı televizyon proglarımdan uzaklaştırıp kendi üretip tasarladıkları zeka oyunlarıyla verimli zaman geçirmelerini sağlamak.

3- Elimizde maliyetsiz malzemeleri değerlendirerek üretime geçmelerini ve kendilerini keşfetmelerini sağlamak

4- Her güzel şeyin sadece para ile alınamayacağını kendi üretimi olan ürünlerinde değerli olduğunu hissettirmek.

5- Elimizde bulunan birkaç materyal ile kalıcı etkinlikler yapabileceğini algılamasını sağlamak.

6- Çevre ile temasa geçmelerini sağlayarak zeka ve iletişim üzerinde olumlu etkiler yaratmak.

7- Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırmasını sağlamak.

8- Çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı bireyler olmasını sağlamak.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER