Nazilli Ayna Gazetesi

KDV İADELERİNDE KOLAYLIK SAĞLANDI

KDV İADELERİNDE KOLAYLIK SAĞLANDI
224
25 Ekim 2022 - 14:12

Katma Değer Vergisi (KDV) iadesinin daha önce alınabilmesine yönelik düzenleme resmileşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Düzenlenen maddelerin bazıları yürürlüğe girerken bazıları gelecek ay yürürlüğe girecek.

Temel gıda maddelerinde daha önce yılı içinde mahsuben, ertesi yıl nakden veya mahsuben alınabilen KDV iadesinin, ilgili yılında da 6 aylık dönem itibarıyla nakden alınabilmesi mümkün hale geldi

Sigorta şirketleri tarafında verilen süresiz ve şartsız senetlerinin KDV iadelerinde teminat olarak kabul edilmesi sağlandı.

KDV’den istisna olarak işlem yapan mükelleflerin mal ve hizmet alımlarına KDV iadesi yapıldıktan sonra ortaya çıkan kur farklarına iade hesabında değişiklik yapmama kolaylığı getirdi.

 Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında demir-çelik ürünlerinin tesliminde uygulanan tevkifat oranı 4/10’dan 5/10’a yükseltildi. Ayrıca söz konusu ürünleri satanların, payları Borsa İstanbul AŞ’de işlem gören şirketler olması durumunda da tevkifat uygulanması kararlaştırıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER