Nazilli Ayna Gazetesi

JEOFİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN YORUMLADI

JEOFİZİK YÜKSEK MÜHENDİSİ PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN YORUMLADI
798
11 Şubat 2023 - 11:51

Yüzyılın en büyük felaket olayı yaşandı. İki büyük deprem 10 ilimizi etkiledi. Sayısız vatandaşımız vefat ederken, yüz bine yakın vatandaşımızda yaralandı. Arama kurtarma ekipleri soluksuz çalışmalarına devam ediyor.

Ülke halinde deprem yaralarını sarmaya çalışırken, sosyal medyada bir video viral oldu. Kahramanmaraş’ta bir dağın yanardağ gibi duman çıkıp yanması vatandaş kamerasına yansırken sosyal medyadan yetkililere ulaşmaya çalıştı.

Profesör Doktor Jeofizik Yüksek Mühendisi Övgün Ahmet ERCAN yanan dağ ile açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı. “M7,9’luk depremde çıkan güre(enerji) 1 megaton(1 milyon ton) TNT’ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını(mağmayı) devindirip Kahramanmaraş’ta oluşturduğu kırıktan 2000 C’de kızgın, akışkan karatas(bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur.” Dedi.

Sosyal medyadan gelen yorumları da cevaplayan Prof. Dr. ERCAN, buna yeni bir bebek yanardağ denilebilir sorusuna “Evet” cevabı verdi. Tehlike var mı sorusuna ise “Hayır” yanıtını verdi. Patlama olmayacağını ve bölgenin boşaltılmasını gereksiz olduğunu söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER