Nazilli Ayna Gazetesi

İnsansız Kara Aracı Kapgan Görücüye Çıktı

İnsansız Kara Aracı Kapgan Görücüye Çıktı
218
26 Ekim 2022 - 15:18

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez SAHA Expo’da görücüye çıktı.

Saha İstanbul tarafından düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı Saha EXPO 2022’de HAVELSAN’ın geliştirdiği ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez gösterildi. Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN, 30 x1 13 mm’lik silah sistemi ile öne çıkıyor. Kara ve hava hedeflerine karşı zırh delici özelliği olan bu silah sistemi, 2 km etkin menzile sahip olacak. Silah sistemi ile birlikte 2 ton ağırlığa ulaşacak KAPGAN’a, farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri de entegre edilebilecek.

KAPGAN, yüksek manevra kabiliyeti sağlayan tekerlekli yapısı ile her türlü hava ve arazi koşulunda, değişik görüş şartlarında üstün hareket kabiliyetine sahip olacak. Taktik sahada kullanılacak diğer faydalı yükler dışında gerekli görüldüğü durumlarda platform üzerinde yük taşınacak arayüzler bulunabilecek. 

KAPGAN; 5 kilometre taktik veri linki, GSM ve uydu haberleşme alt yapısı, 4 metre yükseltilebilir çevre gözetleme mastı ve yüksek teknoloji sensör sistemleri sayesinde çevreyi algılayarak gündüz/gece görüş ve faaliyet imkanı sunacak. 

Testler bittikten sonra envanter süreci gelişecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER