Nazilli Ayna Gazetesi

İMEİ KLONLAMA DEVRİ KAPANIYOR.

İMEİ KLONLAMA DEVRİ KAPANIYOR.
1.444
20 Ekim 2022 - 13:53

Türkiye’deki cep telefonlarının yüzde 30’undan fazlasının kaçak olması nedeniyle yeni bir kanun teklifi meclise sunuldu.

Cep telefonlarındaki kayıt dışı kalan cihazların azalımı için Ticaret Bakanlığı ve Ak Parti milletvekilleri harekete geçerek yeni bir kanun teklifi sundular.

Giderek artan kaçak telefon kullanımını engellemek için tedbir alınması gerektiğini dile getirdiler. Yeni kanun teklifi ile İMEİ klonlamayı engellemek ve İMEİ havuzunu daraltmayı hedefliyorlar.

Meclise sunulan teklif ile 7 yıl olan elektronik cihazların pasife düşürülme süresi 1 yıla düşürülecek.

Son sinyal alınmasından itibaren, kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının İMEİ’leri BTK tarafından pasife alınacaktır. Kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

Yapılan tespitlerde yurda kaçak olarak getirilen cep telefonlarının kullanıma açılması için klonlama işleminin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi ve cep telefonlarına klonlanacak IMEI havuzunun geniş olması gibi etkenlerin, kaçakçılık faaliyetlerinin devam etmesinde önemli role sahip olduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenle IMEI havuzunun daraltılması ve usulsüz kullanımın engellenerek caydırıcılığın artırılması amacıyla madde kapsamında 5809 sayılı kanunun 57. maddesinin üçüncü fıkrası ile; halihazırda yedi yıl olan elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınması süresi bir yıla düşürülerek, son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınmayan cep telefonlarının IMEI’lerinin BTK tarafından pasife alınması amaçlanmaktadır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER