Nazilli Ayna Gazetesi

İŞ HAYATIMIZ VE TEMKİNLİ OLMA

İŞ HAYATIMIZ VE TEMKİNLİ OLMA
802
17 Haziran 2022 - 9:00

Merhaba arkadaşlar bu hafta temkinli olma temkinli hareket etme üzerine konuşalım istedim. Olacak olan olay ve durumları önceden hesap ederek ona göre ölçülü davranma, ihtiyatlı hareket etmektir temkinli davranmak. Özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu daha kırılgan ekonomik yapıya sahip toplumlarda piyasaları iyi okumak, ortaya çıkacak sonuçları önceden gözlemleyebilmek çok önemlidir.

            Hepimizin bildiği bir tabir vardır: “ticarette risk alınmalıdır. “diye. Ancak bu risk ölçülü olduğu sürece bizi bir üst basamağa çıkarabilir. Aksi takdirde sonu çok büyük hüsrana da sebebiyet verebilir. Hizmet veya pazar sektörümüzü çok iyi analiz edip ona göre hareket etmeliyiz. Sonucu itibariyle atacağımız adım bizi bir adım öteye taşımalı ama ters bir durumda da geriye değil, en kötü neticeyle olduğumuz seviyede kalabilmeliyiz. Yani alacağımız risk; şartlar olumsuz olduğunda bizi en kötü başladığımız seviyede tutmalı. Bu yüzden atacağımız adım, alacağımız risk konusunda temkinli olmalıyız. Her aşamasını titizlikle düşünmeli, ölçülü hareket etmeliyiz.

            Yakın zamanda yaşadığımız pandemi süreci maalesef bizlere acı da olsa farklı tecrübeler kazandırdı. Birçok sektör özellikle yiyecek-içecek- konaklama hizmeti sunan sektörler oldukça zor günler geçirdi. Birinci dereceden bu sektörlerin yanı sıra birbirine zincirleme bağlı diğer ilintili yan sektörlerde farklı etki derecelerinde etkilenmiş oldular. Tıpkı domino taşları gibi birbirini etkilemiş oldular. Dolayısıyla genel bir dar boğaza girildi. Şunu öğrendik ki elimizin altında işimizin tabiatından fazla malzeme bulundurma- ki herhangi bir kriz anında bu malzemeler elimizde kalabilir- tedariğinde sıkıntı bulunmayan malzeme stoğu, sezonun başlangıç ve bitişini doğru tespitlerle okuyamama, güncellenememe, tek bir iş üzerine odaklanma- daha önce bu mevzu üzerinde durmuştuk. Şöyle ki uğraşı alanımızı ne kadar çeşitlendirirsek o kadar rahat çalışma alanı elde ederiz. Tek yönlü bir alan, karşılaştığımız herhangi bir kriz zamanında tıkanıp kalabilir. Böyle zamanlarda hemen diğer uğraşı alanlarımıza yönelip oradan devam edebiliriz. Bu durum, kriz atlatana kadar bizi oldukça rahatlatacaktır.

            Kısacası uğraşı alanımız ne olursa olsun, ihtiyatlı temkinli hareket etmeliyiz. Merdivenin en tepesine tek seferde çıkılmaz. Küçük, ölçülü ve istikrarlı adımlar bizi başarıya götürür.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER