Nazilli Ayna Gazetesi

Grip Vakalarında Artış Bekleniyor

Grip Vakalarında Artış Bekleniyor
1.246
26 Ekim 2022 - 11:14

Grip, bu yıl diğer yıllara kıyasla daha yaygın olabilir. Grip aşısına olan talepler azaldı. Uzmanlar, özellikle kronik hastalığı olanlar, hamileler ve 65 yaş üstü insanlara aşı olmalarını tavsiye ediyor.

Bu yıl ise gripte artış bekleniyor. İlk vakalar ise havanın soğumasıyla beraber görülmeye başlandı. Uzmanların açıklamalarına göre korona tedbirlerini alınmadığı ve gevşeme söz konusu olduğunu belirtti. Okulların açılmasıyla griplerin çocuklar üzerinden yayılacağı yüksek sayıda grip vakalarının beklendiği ve bu konuda Dünya Sağlık Örgütü uyarılarını yaptı.

Grip aşısına talepler az. Uzmanlar kış gelmeden özellikle kronik hastalığı olanlar, hamileler ve 65 yaş üstü insanlara aşı yaptırılmasını belirtirken gerek devletten reçeteyle ücretsiz gerekse eczanelerden tüm vatandaşlarımızı aşı yaptırmasını öneriyoruz açıklamasında bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER