Nazilli Ayna Gazetesi

“Görkemli Hatıralar” TV programı Nazilli’de yoğun ilgi gördü

“Görkemli Hatıralar” TV programı Nazilli’de yoğun ilgi gördü
445
10 Ekim 2022 - 8:38

Nazilli Belediyesi’nin katkıları ile Halk TV nin her hafta ilgi ile izlenen Görkemli Hatıralar adlı canlı yayın programı Sümer Rekresyon (Sümer Park) alanında gerçekleşti.

Halk TV’de canlı yayınlanan ve Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu Görkemli Hatıralar programı Nazilli halkından büyük ilgi gördü. Nazilli Sümer Rekreasyon alanında canlı olarak yayınlanan ve üç saat süren programda Sümerbank Basma Fabrikası konuşuldu.

Sümer Rekreasyon alanında seyircili ve canlı olarak yayınlanan programda Serhan Asker’in konukları Başkan Özcan’ın yanı sıra.  Araştırmacı Yazar Sinan Meydan, Sanatçı Tolga Çandar, onur konukları olarak Atatürk’ün Nazilli Sümerbank Fabrikasının açılışı sırasında kendisini karşılayarak pamuk dalı veren ve ayrıca gençlik yıllarında fabrikada çalışan ikiz kız kardeşler Necmiye Erçakmak ile Zehra Durnal, Yerel Sanatçılar İbrahim – Yüksel Bilgenoğlu, Murat Sezar ile Ekibi ve geçtiğimiz günlerde programı sırasında hayatına son verilen müzisyen Onur Şener’in Müzik Gurubundaki arkadaşları katıldı.

İkiz kız kardeşler Necmiye Erçakmak ile Zehra Durnal’ın hatıralarını anlattıkları programda Araştırmacı Yazar Sinan Meydan Sümerbank Basma Fabrikasının açılışından kapanması dönemine kadar yaptığı araştırmaların anekdotlarını anlatırken, Sanatçı Tolga Çandar Ege türkülerinin yanı sıra merhum Onur Şener’i söylediği şarkılarıyla andı. Nazilli Basmaları ve Gıdı Gıdı treni türküleri söylenirken seyircilerin de eşlik ettiği programda Sümerbank Basma fabrikasında çalışan emektarlara da söz verildi. Nazilli Belediyesi Halk Dansları topluluğu Otantik ekibinin gösterilerinin de yer aldığı programda yine Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından Lütfi Selek Kültür Merkezinde el sanatları kursiyerleri ile birlikte üretimi yapılan Sümerbank Basma Fabrikası anıları olarak isimlendirilen eserler de sergilendi.  Nazilli’nin insanların binlerce yıldır sağlıkla sıhhatle müreffeh bir şekilde yaşadığı, zengin bir coğrafyanın göz bebeği olan bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Nazilli’de gerçekleşen bu programdan dolayı Serhan Asker ve ekibine teşekkür etti. Özcan konuşmasının devamında Nazilli’mizin tarihini ortaya çıkarmak için hocalarımız ciddi anlamda çalışıyorlar. Binlerce yıllık tarihimizi ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Bu taçlandığı noktalardan bir tanesi Nazilli Sümerbank Fabrikasıdır. Milli Mücadelede Nazilli Coğrafyasında düşman çiçekle değil silahla topla tüfekle kurşunla karşılanmıştır. Buradaki insanları gösterdiği cesareti fedakarlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 1926 yılındaki iktisat kongresinde buraya yapılacak fabrika ile taçlandırmak istemiş ve akabinde yapılacak projenin geniş kapsamlı ve halkında kalkınmasını sağlayabilecek bir yapısının olmasının talimatını vermiştir. Burada üretilen narenciyeler ile bedeli ödenmiştir bu fabrikanın. Ruslar tarafından yapılmıştır. Yapım aşamasında yerli işçilerimizin yansıra Rus mühendisler bir fiil burada çalışmış. Bundan 85 yıl önce de Nazilli’mizde açılışı gerçekleştirilmiştir Sümerbank Basma Fabrikasının. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ülkemizi kurtardığı gibi Nazilli’mize sunduğu bu büyük hizmetinden dolayı minnettarız. O güzel günde Nazilli’ye bir söz vermiş Mustafa Kemal Atatürk. ‘Nazilli istikbalde göstereceği başarı ile vilayet merkezi olacaktır’ demiş. Onun tohumlarını atmış o gün. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bu tohumlar yeniden yeşerir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER