Nazilli Ayna Gazetesi

Extranet’ten “Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kullanımı” Sunumu

Extranet’ten “Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kullanımı” Sunumu
2.741
06 Şubat 2019 - 15:21

Extranet Şirket Müdürü Mehmet Tekintaş tarafından, 5 Şubat 2019 tarihinde İzmir Bayraklı Milli İrade Ortaokulu öğrencilerine “Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kullanımı” konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Mehmet Tekintaş, gerçekleştirdiği sunumda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kullanıcıların bilgi güvenliği için internet servis sağlayıcılarının uygulaması gereken güvenlik tedbirlerinin yanında, internetin kullanım alanlarından, internet kullanımı ile ilgili çeşitli istatistiklerden, gizlilik ayarları ve kişisel bilgilerin korunmasından bahsetti. Siber zorbalığın ne olduğundan ve maruz kalındığında nasıl davranılması gerektiğine değinen Tekintaş, minik katılımcılara güçlü şifre kullanmanın ne kadar kritik olduğunu ve dijital dünyada paylaşım yapmadan önce düşünmenin öneminin altını çizdi. Son olarak güvenli internet kullanımının önemine değinen Tekintaş, güvenli bir internetin temel unsurlarını çocukların anlayabileceği bir biçimde hikâyeleştirerek anlattı ve ekledi: “Güvenli İnternet Hizmetine ilişkin çalışmalar, Anayasa’nın “Ailenin korunması ve çocuk hakları” başlıklı 41. Maddesi ve “Gençliğin korunması” kenar başlıklı 58. Maddesi hükümlerine dayanmaktadır. Ayrıca bu Anayasal hükümlerin yanında Elektronik Haberleşme Kanununun Tüketici ve Son Kullanıcı haklarını düzenleyen hükümleri ile bu kanun uyarınca çıkarılan Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin “İnternetin Güvenli Kullanımı” başlıklı 10. Maddesi de uygulamanın kapsamını belirlemiştir. Yönetmelik, İşletmecilere İnternetin Güvenli Kullanımına yönelik ücretsiz alternatif hizmeti sunma yükümlülüğü getirmiştir. Güvenli İnternet Hizmeti, Türkiye’de İnternet’in güvenli kullanımına yönelik şikâyet ve talepler doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Yapılan çeşitli araştırmalarla ortaya konulan sonuçlar da özellikle ebeveynlerin İnternet ortamındaki uygunsuz içeriklerle ilgili endişelerini ve arayışlarını teyit eder niteliktedir. ” cümlesi ile sözlerine son verdi.

Düzenlenen etkinlikte miniklerin hevesli soruları ve keyifli hâlleri gözlerden kaçmadı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER