Nazilli Ayna Gazetesi

E-Ticarette Yeni Dönem

E-Ticarette Yeni Dönem
245
20 Ekim 2022 - 12:12

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı.

E-Ticarette, büyük ve uluslararası firmalara yönelik yasa hazırlığının ardından, elektronik ticarette bütün hizmet sağlayıcılarını ilgilendiren yönetmenlik devreye girecek.

Hazırlanan taslağa göre, pazaryerlerinin istediği komisyonu ve indirimi uygulamayan satıcılar, e-ticaret platformlarından tek taraflı olarak çıkarılmayacak. Satıcılar kampanyalı satışa zorlanmayacak. E-Ticaret platformların satıcıya, para kendi tasarrufuna girdikten sonra en fazla 5 gün içinde ödeme yapacak. Satıcı platformdan sözleşme ihlali uyguladığı zaman savunması alınmadan çıkarılmayacak.

İnternette satılan ikinci el malların ayrı bir kategoride satılması sağlanması hedefleniyor. Siparişin onaylanması durumunda, ödeme bilgileri girilmeden önce vergi ve teslimat masrafları, sözleşmedeki diğer şartlar alıcı tarafından açıkça görünecek. E-Ticaret platformlarındaki satıcıların, firma adresi, adı soyadı ve telefon bilgileri yayımlanacak.

İnternetten sipariş verilirken alıcının yanlış bilgi girmemesi için özet sipariş formu ile geri al gibi butonlar olacak. Alıcı ve satıcı arasında bir uyuşmazlık çıkarsa alternatif çözümler sunulacaktır. İnternetten sipariş veren her alıcı, sipariş aldığını, E-Ticaret platformlarının yanı sıra e-posta, SMS ve telefon araması gibi seçeneklerden birisiyle alıcıya bildirecektir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER