Nazilli Ayna Gazetesi

DİKİZ AYNASI

DİKİZ AYNASI
430
19 Haziran 2021 - 18:35
OTOYOL

Geçen hafta bahsetmiştik Nazilli, kendi kısır döngüsünde, kendi içinde bir ekonomi ile dönüyor, dışarıdan bir para akışı olmuyor. Dışarıdan gelen en büyük kaynak 4-5 bin kişilik öğrenci grubu. Malum pandemi nedeniyle onlar da yok bir seneyi aşkın süredir.

Ama bizim için asıl sorun yapımı devam eden Aydın Denizli otoyolu. Genel için düşünürsek ( ihale şekli, güzergâhı vs tartışılabilir ) kesinlikle gerekli ve faydalı bir yatırım. Kullananlara zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağı kesin. Fakat yerelde, Nazilli için düşündüğümüzde özellikle Polis Okulu, eski SSK, Dörtyol, otogar, sanayi ve Uğur kavşaklarını rahatlatmakla beraber yol ticaretine büyük zarar vereceği kesin. Bir başka zarar ise turizm bölgelerinin yol güzergâhında olmamız sebebiyle bilinirliği artan Nazilli, otoyoldan transit geçişler nedeniyle yavaş yavaş unutulmaya başlayacak. Yakın zamana kadar bir uğrak yeri ve ticaret merkezi olan Ortaklar bunun en güzel örneği.

Her ne sebeple olursa olsun ileride oluşacak problemler için şimdiden önlem alınması, Nazilli’nin sadece öğrencilerin ve gelip geçenin uğradığı bir ilçe olmaktan çıkarılması gerekiyor.

İlçe ticaretinin canlanması, dışarıya açılabilmesi için belediyenin bir Naz Koop projesi vardı. Ne durumda bilmiyorum ama şimdiye kadar çoktan hayata geçmesi gerekirdi. Hem istihdam hem tanıtım sağlayacak bu projenin daha fazla ertelenmemesi gerekir. Dağlardan akan yağın, ovalardan akan balın ancak bunları değerlendirirsek bir değeri olur. Uzun yaşayan, sıcakkanlı insanların ürettikleri, birlikten kuvvet doğar sloganıyla bir araya toplanmalı ve ülke içine, dışına pazarlanarak ekonomik getiri sağlanmalıdır. Sadece bu projenin yapılması ve profesyonelce pazarlanması bile otoyoldan direk geçen tatilci ve yolcuların Nazilli’ye uğramayı düşünmesini sağlayabilir. Kooperatif olarak tanıtımı ve satışı yapılan ürünlerin, küçük işletmelerde satıldığı bir doğal ürünler çarşısı insanları Nazilli’ye çekebilir. Bunlar zincirleme olarak diğer sektörlerde çalışan esnafa da faydalı olur mutlaka.

Normalleşme ile bir üst ligde mücadele edecek olan Nazillispor futbol kulübü de potansiyel olarak dışarıdan insanların ilçemize gelmesini sağlayan önemli aktivitelerden biri olacak. Yukarıda saydığımız yatırım ve teşvikler ile taraftar gruplarının da desteği alınırsa ( rekabet sahada kalırsa ) gelen taraftar grupları maçtan sonra bir an önce  – kaçarcasına- gitmek yerine bir şehir turu atıp, yapacağı alışverişler ile ilçe ekonomisine katkıda bulunabilirler. Hatta bunun için bizim taraftar gruplarımızın öncülük etmesi ve çarşıda bir gezi organizasyonu düzenlemesi sporun özüne de uyan örnek bir davranış olacaktır.

Bu hafta ileride yaşanması muhtemel ekonomik darlık için Naz Koop ağırlıklı çözüm önerileri olan düşüncelere yer vermeye çalıştım.

Haftaya da ilçemize turist olarak misafir çekebilecek diğer fikirleri paylaşalım. Nazilli’yi seviyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER