SİYASET VS.
Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış olarak tarif ediliyor siyaset.
Seçimler ile iktidara gelen ya da iktidarların değiştiği rejimlerde seçimlerin ardından iktidar ve muhalefet olarak siyaset mücadelesi devam ediyor. Gelişmiş ülkelerde bu mücadele demokratik çerçevede ve belli bir çizgide devam ederken maalesef ülkemizde bu şekilde ilerlemiyor. Sürekli bir çatışma sürekli bir tartışma ile çoğu zaman maksadını aşan bir seviyeye geliyor. Her düşünceye, her uygulamaya itirazlar oluruna bakılmaksızın direk yargılamaya, eleştiriye geçiliyor.
Sonra ne mi oluyor?
Yukarıda siyaset bu şekilde gelişirken, seçmenler kutuplaşıyor, milli birlik beraberlik bilincinden uzaklaşıyor. Birbirine saygısı olmayan aile fertleri, komşular, akrabalar, aileler oluşuyor.
Yerelde de işler çok farklı değil. Sürekli karalama, göstermelik üste çıkma çabaları, en mükemmelci olma çabaları… Kısacası bencillik.
Kutuplaşma etkisiyle sizden bizden olan halk, esnaf, kurumlar silsile bu çarkın içinde buluyor kendini.
Hanımlar beyler sizce de atladığımız bir şeyler yok mu?
İlla ki herkesin taraf olduğu, aynı fikirleri paylaştığı, gönlünde yatan bir siyasi oluşum vardır, bu ayrı. Peki, hepimiz Türk evladı değil miyiz? Memleket bizim değil mi? İnsanlar bizim insanımız değil mi? Biz değil miyiz ortada bir kavga varsa bütün mahalle kavgaya giren, ülkemizi tehdit eden bir durum varsa kadın erkek çoluk çocuk savaşa gözü kapalı giden? Bu neyin kavgası o zaman?
Nereye gitti devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatı?
Bu şekilde ne kadar hizmet alabiliyoruz şehrimize?
Birbirini sadece kötüleyen iktidar ve muhalefetin hangimize ne kadar faydası olur ya da bu şekilde nereye varılır?
Gerçekten görmek yaşamak istediğimiz yönetim bu mudur ya da almak istediğimiz hizmetler bunlar mıdır?
Hem halkımızın hem de siyasilerimizin şapkalarını önüne koyarak düşünmesi zamanı gelmedi mi? Boş vaatlere ya da sadece verilen ama gerçekleşmeyen sözlere karnımız doymadı mı?
“ Eylemleri sözlerden oluşan değil, sözleri eylemlerden oluşan insanlara güvenin ’’ demiş bir şölende Platon.
Siyaset gerçekten itibar görmek istiyor ise bu ister iktidar olsun ister muhalefet sözlerden ve tartışmalardan uzak olmalıdır. Yıkıcı olmak yerine yapıcı olmayı tercih etmeli, kuru gürültü yerine icraat göstermelidir.
Bizler hizmet görmek istiyoruz, bizler verilen sözlerin yerine getirildiğini görmek istiyoruz.
En önemlisi bizler huzurlu bir yaşam, seviyeli bir siyaset görmek istiyoruz… En güzele emanetsiniz…