Nazilli Ayna Gazetesi

“Deprem! Nerede Hata Yapıyoruz?”

“Deprem! Nerede Hata Yapıyoruz?”
1.163
26 Kasım 2022 - 11:07

Nazilli Kent Konseyi ve Nazilli Belediyesi İş Birliği ile düzenlenen “Deprem! Nerede Hata Yapıyoruz?” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansta deprem kentinde yaşadığımız gerçeğinin unutulmaması ve bilinçlenmenin önemine değinildi.

Nazilli Belediyesi, Nazilli Kent Konseyi, T.M.M.O.B. İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte, ADÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selman Sağlan ve ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Deprem! Nerede Hata Yapıyoruz?” isimli konferans gerçekleştirildi. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda gerçekleştirilen konferansa Nazilli Belediye Başkan Vekili Bülent Burmaoğlu, Kent Konseyi Başkanı Gürkan Yenipazarlı, Kent Konseyi üyeleri ile inşaat mühendisleri, müteahhitler ve vatandaşlar katıldı.

Deprem kentinde yaşadığımız gerçeğinin unutulmaması, bilinçlenmenin yanı sıra Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ve Betonarme Bina Tasarım ilkeleri, nasıl binalar yapılması gerektiğinin öneminin anlatıldığı konferansta depremin yapılar ve zemin üzerindeki etkileri hakkında da konuşuldu.

Gerçekleştirilen konferans sayesinde çok değerli bilgiler edindiklerinin altını çizen Nazilli Kent Konseyi Başkanı Gürkan Yenipazarlı “Sunumlarından dolayı çok değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Anlattıklarıyla bizi sıkmadılar. Tam tersine keyif alarak dinlediğimiz sunumları ile bizlere çok değerli bilgiler verdiler. Her deprem olduğunda televizyonları açıyoruz. Tüm haber kanallarında bütün yer bilimciler deprem hakkında bilgiler veriyor. Ama önemli olan inşaat mühendislerinin yaptıkları ya da yapamadıkları. Değerli Hocalarımız burada bize bunları anlattı. İnşaat mühendisleri ya da müteahhitler hesaplamaları doğru olmayan, sağlam yapılar yapmazlar ise olası depremlerin sonuçlarını anlattı. Evet, fay var deprem bu gün olmazsa başka bir gün mutlaka olacak ama asıl önemli olan o deprem sonrasında yıkılmış binalar ve o yıkıntıların altında kalan canların kaybolmamasıdır. Bu gün hocalarımız verdikleri bilgiler ile bizlere bir kez daha ışık tutmuş, yapılan hataları ortaya koymuş, yanlışları ve eksikleri göstermiş oldular. Verdikleri bilgilerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konferans sonrası konuşmacılar Prof. Dr. Erdem Canbay ile Doç. Dr. Selman Sağlan’a Nazilli Belediye Başkan Vekili Bülent Burmaoğlu ve Kent Konseyi Başkanı Gürkan Yenipazarlı tarafından hediye ve çiçekleri takdim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER