Nazilli Ayna Gazetesi

CHP’li ve İYİ Partili Kadınlardan Tokat Açıklaması

CHP’li ve İYİ Partili Kadınlardan Tokat Açıklaması
1.682
08 Mart 2019 - 19:28

CHP’li ve İYİ Partili kadınlar Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın bugün basına düşen bir kadına şiddet uyguladığı video ile ilgili İstasyon Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Bugün basına servis edilen, Nazilli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık’ın bir kadın belediye personeline şiddet uyguladığı ve hakaret ettiği video Nazilli gündemine bomba gibi düştü. Tepkiler gecikmedi.

CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Zeliha Toros ve beraberindeki CHP’li ve İYİ Partili kadınlar basın açıklaması yaptı. Toros yaptığı açıklamada “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü. Tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun. 1 gün değil her gün kadın dayanışması anlayışıyla hareket eden Millet İttifakı İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak bugün ve her gün bir aradayız. Günü, saati, tarihi ne olursa olsun kadına şiddetin Türkiye’deki her birey gibi karşısındayız. Bugün basına düşen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kadın bir çalışana sarf ettiği sinkaflı sözleri ve arkasından tokat atmasını esefle kınıyor, lanetliyoruz. Bu görüntüler Nazilli Belediye Başkanlığı makamında oturan birisine hatta hiç kimseye yakışmamaktadır. Bizler Türk kadının sosyal hayata katılımı, iş hayatında çalışmasını teşvik ederken, bu görüntüler kadınları aşağılayan ve korkutan bir durumdadır. Bu görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakarak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan bir açıklama bekliyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından gelen bir soru üzerine Toros “5 yıl öncesi, 1 yıl öncesi, 1 saat öncesi önemli değil, önemli olan o kadına o şiddetin uygulanması, bizi rahatsız eden konuda o zaten.”  dedi.

“Öfke kontrolü olmayan insanlarında toplumu yönetecek kademelerde bulunmaması gerekiyor.”

Daha sonrada Nazilli CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim “Bugün biz medyada yayınlanmış görüntüye böyle özel bir günde toplum olarak duyarlılık göstermek zorundaydık. Ne olursa olsun o kadına hiçbir şekilde hele bir Belediye Başkanının o şekilde davranmaması gerekiyordu. Topluma rol model olan insanlarında rol model olarak yaşaması gerekiyor. Bir sorun varsa personeli ile ilgili daha uygun yolla, hukuki yolla çözmesi gerekiyor. Öfke kontrolü olmayan insanlarında toplumu yönetecek kademelerde bulunmaması gerekiyor.” dedi.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER