Nazilli Ayna Gazetesi

CHP’Lİ GAMZE YOLCU METİN NGC’Yİ ZİYARET ETTİ

CHP’Lİ GAMZE YOLCU METİN NGC’Yİ ZİYARET ETTİ
201
29 Mart 2023 - 15:10

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Aday Adayı Gamze Yolcu Metin, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni (NGC) ziyaret etti. Basın mensuplarına kendini tanıtan Metin, niçin siyasete girdiğini ve aday adayı olduğunu anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden(CHP) Aydın’dan milletvekili aday adaylığını açıklayan Diş Hekimi Gamze Yolcu Metin, Nazilli Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu. Aydın’da 7 kadın milletvekili aday adayından biri olan Gamze Yolcu Metin, kadınların daha fazla siyasette yer alması gerektiğinin altını çizerek “Bir anne olarak, bir kadın olarak, bir hekim olarak” artık çözüm üreten tarafta olmak istiyorum.” dedi. 19 Mart 2023 tarihinde aday adaylığı başvurusu için Ankara’ya gittiğini belirten Gamze Yolcu Metin, 20 Mart’ta CHP genel merkeze başvuru yaptığını söyledi.

Basın mensuplarına kendini tanıtan Gamze Yolcu Metin, “3 Eylül 1983 tarihinde Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 2 çocuklu mütevazi bir ailenin ilk evladı olarak dünyaya geldim. Annem tekstil işinden, babam da Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’ndan emeklidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’mize kazandırdığı Sümerbank’ta çalışan Sümerbanklı bir babanın çocuğu olmaktan hep gurur duydum. İlkokulu Nazilli Atatürk İlkokulu’nda, Ortaokulu Nazilli Mehmet Akif Ersoy Lisesi Ortaokul bölümünde, liseyi ise Nazilli Lisesi Süper Lise Bölümü’nde okudum. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden okul ikinciliği ile mezun oldum. 2015 yılında ise Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünden mezun oldum ve halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Adalet Bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduğum yıl, Özel Nazilli Tıp Merkezi’nde ilk ve tek diş hekimi olarak çalışmaya başladım ve 3 yıl bu kurumda vatandaşlarımıza hizmet ettim. 2009 yılında meslektaşım Diş Hekimi Ali Serkan Metin ile evlendim ve bir kız bir erkek iki evladımız var. 1 Nisan 2010 yılında eşim ile beraber Özel Nazilli İnci Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni kurduk. 2016 yılından bu yana da Altıntaş Mahallesi’nde bulunan kliniğimizde hemşehrilerimize ağız ve diş sağlığı hizmeti vermekteyiz. İşyerimizde birçok insana iş imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

BEN HİÇ BİR YERE GİTMEYECEĞİM

Yaklaşık 10 yıldır siyasete girmek istediği bu yüzden olumu yada olumsuz her soruna geniş açıdan bakabileceği günü beklediğini söyleyen Metin, “Çocuklarımın küçük yaşta olması, işveren olmam ve karakterimin oturmasını nedeniyle en doğru zamanı bekledim. Çocuklarımın büyümesini beklerken süreç beni zaten siyasete itiyordu. Son yaşadığımız olaylardan sonra artık susmamam, konuşmam gerektiğini düşündüm. Ben CHP’li bir babanın evladayım. Bu parti Atatürk’ün partisi, bu partiden başka davam olmadı, olamazdı. Bu ülkeyi bırakıp gitmeyi hiç düşünmedim. Hekimlerin çekip gitmesi bile söz konusu oldu. Ben hiçbir yere gitmeyeceğim. Bu, Atatürk’e yapacağım saygısızlık olurdu. Hepimiz çekip gidersek bu ülkeye kim sahip çıkacak. Ben bu ülkeyi Atatürk’e ihanet etmemek için hiçbir zaman terk etmeyi düşünmedim. Ben buradayım. Yaşanılabilir bir coğrafya, yaşanılabilir bir ülke ve yaşanılabilir bir gelecek çocuklarımıza sunmak bizim asli görevimizdir.” diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Gamze Yolcu Metin, konuşmasının son bölümünde basın mensuplarına projelerini anlattı. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve basın toplantısına katılan gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Gamze Yolcu Metin, toplantının ardından kendisine desteğe gelen ailesi ve gazetecilerle birlikte fotoğraf çekildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER