Nazilli Ayna Gazetesi

CHP GRUP TOPLANTISI

CHP GRUP TOPLANTISI
647
07 Şubat 2019 - 7:25

5 Şubat Salı günkü grup toplantısında CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun ilginç iddiaları vardı. İhlas finans mağduru yetmiş bin kişiyi gündeme getirdi ve bu kişilerin Erdoğan’ın bir talimatı sebebiyle mağdur durumda kaldıklarını iddia etti. Ben dedi o tarihlerde plan bütçe komisyonunda bürokrattım, dedim ki ihlas finans tmsf ye devrolsun vatandaşlarında mağduriyeti giderilsin, hatta komisyonda kabul edildi, ama daha sonra Erdoğan’ın talimatıyla o teklif maddesi ilgili kanun paketinden çıkarıldı, ihlas finans Ören ailesi tarafından tasfiye edildi, kendileri de ABD de beyler gibi yaşıyor dedi. Bu doğrudur değildir bilmem, ama o günden beri bu iddiaya muhataplarından bir cevap gelmedi. Bir kaç ay içinde de zaman aşımına uğrayacakmış o dava. Kılıçdaroğlu diyor ki mağdurlara, sizin hakkınıza biz sahip çıkıyoruz.

Bir başka iddiası daha  vardı Kılıçdaroğlu’nun önceki grup toplantısında gündeme getirdiği, o da Sayıştay raporlarıydı. Özellikle bazı Ak partili belediyelerdeki yolsuzluk raporları. Sadece belediyelerde değil, devletin bazı kurumlarındaki inanılmaz  savurgan harcamalar. Ben bu güne kadar hükümet kanadından Sayıştay raporlarıyla ilgili bir açıklama veya raporlar doğrultusunda rapora konu olan kişiler hakkında her hangi bir işlem yapıldığını görmedim, duymadım. Bu konuda da hükümet sessiz. Ama o arada enteresan bir gelişme oldu, raporu düzenleyen Sayıştay başkan yardımcısı istifa etmek zorunda kaldı…

Bu haftaki grup toplantısında Kılıçdaroğlu  enteresan bir isme daha dikkat çekti haklı olarak, Fettah Tamince. Bu isim gerçekten çok enteresan bir isim. Fetö ile ilgili hangi taşı kaldırsanız altından bu isim çıkıyor ama bu güne kadar ne tutuklanmış, ne yargılanmış. 17-25 Aralık sürecinden sonra Zaman gazetesi sahibi bu kişi ama gazeteye abone olanların bile sorgulandığı bir dönemde bu adama hiç dokunulmamış. Fetönün bütün oluşumların da iştirakçi olarak bu isim  karşımıza çıkıyor ama hiç bir şekilde dokunul(a)mayan birisi. CHP lideri bunun sebebini sordu grup toplantısında. Yazıyı yazmakta olduğum şu saate kadar, sorunun muhataplarından bir cevap gelmedi, bende merak ediyorum bakalım cevap gelecek mi?

  ÇİPRAS

Yunanistan başbakanı Çipras geldi, CB. Erdoğan ile görüştü, bu görüşme esnasında Erdoğan Çipras’tan fetöcülerin iadesini istedi, bakalım sonuç ne olacak hep beraber görücez.

MÜNBİÇ

Aylardır geldik geliyoruz, ABD çekildi çekiliyor falan ama bizi oyaladıklarını CB. Sözcüsü İbrahim Kalın’ın sözlerinden anlamış olduk. Kalın, beyanatında ABD artık bizi daha fazla oyalamamalı dedi. ABD kime karşı hangi sözünü ne zaman tutmuş ki bu gün tutsun. Bu işin böyle olacağı Suriye meselesine müdahil olduğumuz gün belliydi. ABD orada Rusya ile anlaşır bizi çırak çıkarırlar. Nitekim Rusya elimizdeki bölgeleri rejim güçlerine bırakmamız gerektiğini söylemeye başladı. Dört milyon Suriye vatandaşını da bize baktırtıyorlar, bunlar  iş gücünü de kırmaya başladı içeride, bakalım bu işin sonu nereye varacak. Ve tabi birde çarşı pazardaki fahiş fiyatlar gündem. Yani vatandaş patlıcanı, biberi geçti hadi bunlar mevsim sebzesi değil dedi. İyide mevsim sebzeleri de ateş pahası. Yumruk kadar karnabahar beş lira, ıspanak 6-7 lira hakeza pırasada öyle. Soğan patates zaten beş liradan aşağı düşmedi, peki ne yesin bu millet? Bunların sandığa yansıması muhakkak olacak, Ak parti tarihinin en zor seçimine giriyor işi hiç kolay değil. Seçim belediye seçimi olmaktan çıktı çünkü. Hayırlısı artık ne olur görücez. Haftaya kadar, hoş kalın, hoşça kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER