Nazilli Ayna Gazetesi

ÇANKIR: “SÖMÜRÜ ve YAĞMA düzenine geçit vermeyeceğiz.”

ÇANKIR: “SÖMÜRÜ ve YAĞMA düzenine geçit vermeyeceğiz.”
484
25 Ocak 2019 - 13:04

31 Mart yerel seçim çalışmalarında Aydın da Didim/Akbük ilk seçim ofisi açılışında konuşan CHP Aydın İl Başkanı Ali ÇANKIR ;“SÖMÜRÜ ve YAĞMA düzenine Aydın da geçit vermeyeceğiz.”dedi ve şöyle devam etti.

“Dün Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği çok kıymetli 3 ismin ölüm yıl dönümüydü. Sosyal Demokrasi’nin yetiştirdiği büyük devlet adamı, yürekli insan İsmail Cem’i, samimiyetiyle, içtenliğiyle Diyarbakır halkının kalbinde taht kuran Gaffar Okkan’ı ve her birimizin hayata bakışında yazdıklarıyla, söylemleriyle iz bırakan usta gazeteci Uğur Mumcu’yu saygıyla, minnetle anıyorum. Yolunuz yolumuzdur. İyi ki bu güzel topraklardan geçtiniz. Mücadeleniz, mücadelemiz olmaya devam edecek.

Seçimlere 65 gün kaldı. Diğer bir deyişle, demokrasinin gereği olan, halkın yerelde yetki devrine, 65 gün kaldı. Didim, Akbüklüler bugüne kadar Aydın’da solun, sosyal demokrasinin amiral gemisi oldu. Ben dün olduğu gibi Akbük’lülerin 31 Mart’ta gereğini yapacağını biliyorum. Yine bu uzun koşunun en hızlısı sizler olacaksınız. Size güveniyorum. Örgütümüze, başkanlarımıza güveniyorum. Yine, yeniden hep birlikte başaracağız.

5 Yıldır Belediye Başkanlarımız Didim’e muazzam yatırımlar yaptılar. Altyapıdan, imar planlamalarına, yol çalışmalarından, turizmin 12 aya yayılmasına ilişkin festivallere, sosyal belediyecilikten, yeni turizm yatırımlarına her alanda Didim’e çağ atlattılar. Bürokratik engelleri elbirliğiyle aştılar. Çok çalışarak vatandaşımızın her sorununa en hızlı şekilde çözüm getirdiler.

Allah var. Bu konularda başkanlarımız gerçekten özverili. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız muazzam bir yatırım yaparak Akbük’ün altyapısını yeniledi. Büyükşehir Belediyemiz 42 Milyonluk bir yatırım gerçekleştirdi. Dile kolay. Daha da fazlasını yeni dönemde, ustalık dönemlerinde gerçekleştireceklerine canı gönülden inanıyorum. Artık Deniz Başkanımın da çıraklık dönemi bitti. 2019’da Ustalık dönemi başlıyor.

Projeler ve yatırımlar hakkında kıymetli başkanlarım sizlere daha detaylı bilgiler verecektir.

Ben, ülke olarak şu an içinde bulunduğumuz siyasal tablodan özetle bahsetmek istiyorum. Çünkü bu gerçekleri irdelemeden, bu seçimlerin bizi nereye götürdüğünü göremeyiz. Bu seçimleri anlayamayız. Bu seçimler muktedirlerle haklılar, korkaklarla cesurlar arasındadır.

Ülke olarak batıyoruz. Ekonomimiz çökmüş durumda. Çağdaş, laik, sosyal, hukuk sistemimiz batıyor. Eğitim sistemimiz batıyor. Demokrasimiz batıyor. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı konular. Her birinin gelişimi bir diğerini tetikliyor.

Türkiye’de 17 yıldır tekçi, yandaş, gerici bir düzene karşı mücadele ediyoruz.

Durum o kadar vahim ki. Ağustos’ta yaşadığımız krizle birlikte ülkemizde inşaat, savunma sanayi, lojistik, tarım, hayvancılık, enerji, eğitim sektörlerinde son 20 yılın en büyük ekonomik çöküntüsü yaşandı. Para birimimiz dünyadaki parite değerlendirmelerinde %147 değer kaybetti. Yani son 20 yılın en büyük ekonomik buhranını yaşıyoruz.

Diyeceksiniz ki niye batmıyoruz? Çünkü bu arkadaşlar çoktan aralarında anlaşmışlar. Bakmayın Amerikayla kavga var gibi duruyor. Al gülüm ver gülüm.  Yavaş yavaş batırıyorlar. Özelleştirme sömürüsü, yağmacılık devletin her alanında devam ediyor. Yerel seçimlerdeki tek hedefleri de yağmayı genişletebilmek. Başka bir amaçları yok.

Şimdi gözlerini sahillerimize, koylarımıza, kentlerimize dikmişler. Ellerini ovuşturuyorlar.

Biz bu sömürüye, bu yağma düzenine Didim’de, Aydın’da geçit vermeyeceğiz.

Şimdi birileri kalkıp, AKP’yle kazanma hesabı yapıyor. Siz iyi tanıyorsunuz onları. Elmayla armudu topluyorlar. Olmayacak duaya amin dediler.

Bunlara gülüyorum.  Bunu Didimliye, Akbüklüye, sosyal demokratlara, solculara, Atatürkçülere yutturamazsınız. Yananla yakanı aynı çuvala koyamazsınız. Koydurtmayız.

Aday tanıtım toplantımızda söylemiştim. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Bir önceki yerel seçimlerde komşunuz, akrabanız, arkadaşınız ahde vefa diyerek, sol diyerek bir hataya düşmüş olabilir. Bu zatlara oy vermiş olabilir. Bugün çevremizdeki herkesi uyaracağız. Gerçekleri kapı kapı, ev ev seçmenimize anlatacağız. Birincisi, Büyükşehir yasasıyla birlikte, 5 yıldır Didim’de bir işbirliği var. Uyum var. Koordinasyon var. Yatırım var. Sosyal Demokrat Belediyecilik var. Bunu anlatacağız.

İkincisi açık ve net söylüyorum. döneklere oy, moy yok… Bunu üstüne basa basa söyleyeceğiz. Yok öyle yağma. Sen 40 yıllık ideolojine, ilkelerine sırt döneceksin, biz de sana gül uzatacağız. Hadi oradan. Döneğe dönek diyeceksin ki hak yerini bulsun.

Sizden şimdi bir söz istiyorum.

Deniz Atabay’ın 5 yıldır bu şehri betona, ranta açmak isteyenlere, 7 düvele karşı verdiği mücadeledeki gibi kararlı olacağız. Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu’nun bir an bile çekinmeden, milletin menfaatlerini her koşulda savunduğu kadar cesur olacağız. Çünkü bizim alnımız ak, yüzümüz açık, başımız dik.

Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Biz mazlumun yanındayız. Fakirin, fukaranın yanındayız. Yeri geldiğinde AYBA konusunda olduğu gibi cesurca, yani Efeler gibi meydan okuruz.

En az Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Genel Başkanımız kadar çalışkan olacağız.

Uyumak yok. 65 gün, uyumak yok.

 

Akbük’ü ve Didim’i Didim Belediye Başkanım Deniz Atabay ve Büyükşehir Belediye Başkanım Özlem Çerçioğlu’na, başkanlarımı da size emanet ediyorum. Seçim ofisimiz hayırlı, uğurlu olsun.” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER