Nazilli Ayna Gazetesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN YEŞİL MAHALLEYE MİLYONLUK YATIRIM

BÜYÜKŞEHİR’DEN YEŞİL MAHALLEYE MİLYONLUK YATIRIM
767
21 Ekim 2020 - 11:49
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’de altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. ASKİ ekipleri ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Yeşil Mahalle’de 1.6 milyon liralık dev projeyi hayata geçirdi. 8 ay içinde tamamlanacak olan projeyle birlikte yoğun yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önüne geçilecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’ye bağlı Yeşil Mahalle 809 Sokak’ta yaklaşık bin metrelik drenaj hattı ile bölgenin yağmur suyu sorununu ortadan kaldıracak olan çalışmayı başlattı. Sağanak yağışların ardından bölgedeki su baskınlarına kalıcı çözümler üretmeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Mahalle 809 sokakta yapacağı altyapı çalışmasıyla birlikte yağışların getirdiği yağmur sularını kutu menfez ve betonarme borular kullanarak Dereköy Çayı’na deşarj edecek.

“SU BASKINLARI ÖNLENECEK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşil Mahalle’de başlatılan altyapı çalışmasını Başkan Vekili Barış Altıntaş, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hakan Olgaç, Fen işleri Daire Başkanı Ufuk Özmen ve Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk yapılan çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşların sorununu ortadan kaldıracak olan çalışmanın başlatılmasından son derece memnun olduğunu söyleyen Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk; “Göreve geldiğimiz günden itibaren önem vererek yapılması için girişimlerde bulunduğumuz 809 sokak yağmur suyu hattı çalışması bugün itibariyle başladı. Mahallemizde uzun yıllardır sağanak yağışlar sonrası ortaya çıkan yağmur suyu sorunuyla ilgili olarak çözüme ulaşmış olacağız. 8 aylık yapım işi olan 1 milyon 600 bin liralık yatırım, Büyükşehir Belediyesi’nin özverili çalışması ile 6 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor. Hava şartlarının uygun olması halinde projenin kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum. Nazilli Devlet Hastanesi’nden Denizli-Aydın karayoluna kadar olan bölgede yaşanan yağmur suyunun 809 sokakta yaşattığı su baskınları önlenmiş olacak. Su taşkınları nedeniyle mahalle sakinleri büyük sıkıntı yaşıyordu. Yeşil Mahalle’nin yanı sıra Yeşilyurt Mahalle’mizin de belli bir kısmını kapsıyor. Bu bölgede yapılacak olan çalışma ile yağmur suları Dereköy Çayı’na boşaltılarak su baskınları önlenecek.” dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA MİNNETTAR OLACAĞIZ”

1 milyon 600 bin liralık alt yapı çalışmasının bir mahalle için çok ciddi yatırım olduğunu belirten Öztürk; “Bu yatırımın mahallemize kazandırılmasında emeği olan başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanım Özlem Çerçioğlu’na, Barış Altıntaş Başkanıma, Daire Müdürlerine tek tek teşekkür ediyorum. Bu hizmeti mahallemize kazandırdıkları için mahalle sakinlerimiz kendilerine minnettar olacaktır.” şeklinde konuştu.

“10 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖZECEK”

10 yılı aşkın bir süredir ikamet ettiği mahallede her yağmur sonrası yaşanan kötü görüntünün ve mağduriyetin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışması ile sona ereceği için sevinçli olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Sultan İpek; “Yağmur yağdığında sokakta yürümekte zorluk çekiyoruz. Okula giden çocuklar, işe giden kadınlar bu yolda yürürken büyük zorluk yaşıyor. Sağanak yağışlarda evimize su dolmasına alıştık ancak yoldan araçlar geçerken bile evimizin içine su dolmasına neden oluyordu. Bugün bu çalışmanın başlamasından en çok biz mutluyuz. Bu çalışmaların başlamasından dolayı Özlem Çerçioğlu başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Evlerimizin duvarları, sıvaları dahi dökülmeye başladı. Her yıl bakım yaptırmak zorunda kalıyorduk. Mahallemizi, sokağımızı yağmur suyu ve çamurdan kurtaracağı için minnettarız. Kaç yıldır çözülemeyen sorunu Büyükşehir Belediyesi çözecek, çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRACAK”

Nazilli Devlet Hastanesi’nin Yeşil Mahalle’ye taşınmasıyla birlikte nüfus artışı ve yapılaşmanın arttığını hatırlatan Muhtar Şenol Öztürk; “Mahallemizde hastanenin gelişiyle birlikte hızlı bir büyüme yaşandı. Büyümeyle birlikte gerek altyapının yetersiz gelmesi gerekse kot farklarından dolayı özellikle 809 sokakta bulunan evleri su basıyordu. Yağmur sularının vatandaşlarımızın evine girmesiyle de mağduriyet oluşuyordu. Kokudan durulamıyordu. 10 yıldır büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyeti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu sayesinde en kısa zamanda ortadan kalkacak” diye konuştu.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER