Nazilli Ayna Gazetesi

“Burası dağ başı değil”

“Burası dağ başı değil”
931
09 Haziran 2020 - 18:43
Yaptığı haberden dolayı Manşet Gazetesi Muhabiri İsmail Gürel’i arayarak tehditler savuran İsabeyli Şırlanspor Kulüp Başkanı Taner Sayın’a, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen tepki gösterdi. Özmen, “Burası dağ başı değil haddini aşamazsın” dedi.

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, yaptığı bir haberden dolayı aradığı Manşet Gazetesi Muhabiri İsmail Gürel’e tehditler savuran İsabeyli Şırlanspor Kulüp Başkanı Taner Sayın’a çok sert tepki gösterdi. 

“BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL…”

Kulüp Başkanı Taner Sayın’ın bir gazetecinin haber yapıp yapamayacağını konusunda karar veremeyeceğini vurgulayan Ümit Özmen yaptığı açıklamada “Manşet Gazetesi Muhabiri İsmail Gürel ile İsabeyli Şırlanspor kulüp başkanı Tanır Sayın arasında bir haber nedeniyle yaşanan konuşmaları üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım.
Tek amacı halkın haber alma hakkıyla doğrudan bağlantılı olan gazeteci meslektaşım, ilçede yayılan dedikoduyu bizzat muhatabıyla görüşerek haber yapması kadar doğal ve doğru bir davranış göremiyorum. Hatta bu haber birçok gazeteci için örnek olacak bir davranıştır. Ancak doğru ve kendi ifadelerinin yer aldığı haberin ardından tamamen kendince saçma sapan bir kurgu üzerine kendisini şartlandıran Kulüp Başkanı, yanında çalışan bir personele dahi yapılması etik olmayan durumu seviyesiz bir üslupla gazeteci meslektaşıma uygulamaya çalışması akla mantığa sığmamaktadır. Gazetecilerin neyi haber yapıp neyi yapmayacağı sizin keyfiyetinizde değildir. 
Sözde Kulüp Başkanı Taner Sayın, kendisiyle ilgili neyin haber olacağına karar veremez. Merak etmesin Nazilli’de görev yapan gazeteci meslektaşlarımız neyin haber olup neyin olmayacağına karar verebilecek ve meslek etiklerine uyacak karakterde insanlardır. Her haber gazetecinin kendi kutsal değeridir. Sözde vizyon sahibi olduğu söylenen, İsabeyli Şırlanspor kulüp başkanı Taner Sayın, sanırım her şeyi parayla satın almaya alıştığı için gazetecileri de böyle bir yaklaşım içerisinde olduğunu zannetmiş. Karşındaki genç gazeteci kardeşimi dik duruşu ve yaptığı ilkesel haber nedeniyle tekrar tebrik ediyorum.Sayın kulüp başkanına tekrar söylemek gerekirse neyi haber yapıp, neyi haber yapamayacağımızı size soracak değiliz ve sormayacağız da. Siz sokaktaki Hacı Mehmet Ağa değilsiniz öncelikle bunu unutmayın. Bir şehrin, bir mahallenin yıllardır ismini şanlı bir şekilde duyurmuş bir kulübün Başkanısınız. Elbette ki haber değeri olan bir insansınız. Hatta insandınız.Gazetecilerin haber alma ve haber yapma özgürlüğüne karışamazsınız.
Siz gazeteciye ‘ikaz ediyorum’, ‘tekme tokat girerim’ diyecek haddi ve cesareti kendinizde buluyorsunuz. Siz kimsiniz? Gençlere örnek olması gereken bir kulüp başkanı mı yoksa külhan beyi misiniz?Gazeteciler sizden izin alacak değil bunu unutmayın.Ayrıca sizin o ağzı alınmayacak kelimeyi söylediğin koskoca İsabeyli Şırlanspor kulübüdür.En azından Başkanı olduğunuz kulübe saygınız olsun. Sizin kulübünüze bile saygınız olmadığını buradan görüyoruz.Kendi başkanı olduğum kulübe saygınız yok ki insanlara olsun.Gazeteci meslektaşlarıma bir daha böyle bir üslupla yaklaşırsanız, karşılığını en sert şekilde alacağınızı bilmenizi isterim.Bu konunun yakından takipçisi olacağım. Bunun bilinmesini isterim.Bu ve bunun gibi art niyetli olan, bu ve bunun gibi zihniyetli olan hadsiz insanlar gazetecilik mesleğimize laf edemez. Bu sana ve senin gibilere bir uyarımızdır. Bir daha gazeteci meslektaşlarım ile ilgili böyle hadsiz konuşmalar yapmanız durumunda gerekli bütün yasal işlemlerin yapılacağının bilmesini isterim. Burası dağ başı değil, herkes gibi sen de haddini bileceksin.Bu konunun İsabeyli Şırlanspor Kulübü camiasıyla bir bağlantısının olmadığının da bilinmesini isteriz. Bu sorun tamamen kulüp başkanının şahsında yaşanan bir durumdur. İsabeyli Şırlanspor kulübünün futbol yaşantısında başarılar diler, başkanınızın kulübüne saygısı olmasını temenni ederiz…”
ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER