Nazilli Ayna Gazetesi

BU ÇAYLARI İÇEN BİR DAHA İÇİYOR

BU ÇAYLARI İÇEN BİR DAHA İÇİYOR
525
16 Haziran 2021 - 13:56
Nazilli’de kıraathane işletmeciliği yapan Beyhan Sarıoğlu kitapların okunup üzerinde tartışıldığı eski dönemlerdeki ‘kıraathane’ kültürünü günümüzde yaşatmaya devam ediyor. Tomris ve Ebruli ismini verdiği içeceklerle ise müşterilerine efsane lezzetler sunuyor.

Kahveyle birlikte hayatımıza giren kahvehaneler, Osmanlı’dan bugüne önemli sosyalleşme mekânları olarak hep var olmuş, olmaya da devam ediyor. Aynı zamanda en derin sohbetlerin de bahanesi olan kahvehane kültürü kitlesini yaratarak popülerliklerini korumayı sürdürüyor.

Nazilli’de Ülkü Kıraathanesi isimli iş yerinin işletmeciliğini yapan Beyhan Sarıoğlu, eski kıraathane kültürünü Nazilli’de yaşatmaya devam ediyor. İlçede kitaplara olan ilgisi ve değişik lezzetleriyle tanınan Sarıoğlu, son zamanlarda Tomris ve Ebruli adını verdiği lezzetli içeceklerle de kahvehane kültürüne yenilikler katıyor.

Tarihi olaylara ayrı bir ilgi duyan, okumayı ve birikimlerini çevresiyle paylaşmayı şiar edinen Sarıoğlu, kendine has tarifiyle hazırladığı Ebruli ve Tomris adını verdiği içeceklerin isimlerini tarihten esinlenerek koyduğunu belirtti.

İÇECEKLER DERİN BİR MANAYA SAHİP

Müşterilerin bu yeni lezzetlere ve tarihi isimlerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Sarıoğlu, “Tomris tarihte bilinen ilk kadın hükümdar. İçeceklerden renginin pembe ve tadının tatlı olmasından dolayı adına Tomris adını verdim. Ebruli ismi ise, ebru sanatında renkler canlı ve parlak olduğu için içeceği ilk yaptığımda bana ebru sanatını çağrıştırdı. Turuncu rengi ve biraz ekşi tadı olan içeceğe de bu yüzden Ebruli adını verdim.” diye konuştu.

“YENİ TATLARI VATANDAŞLARA ÖNERİYORUZ”

Ülkü Kıraathanesi’nin daimi müşterilerinden 21 yaşındaki Batuhan Deniz ise, “Buranın müşterisi sabittir. Beyhan abinin kıraathane kültürünü günümüze taşıması sayesinde bizde geçmişteki kıraathane kültürünü öğrenmiş oluyoruz. Arkadaş grubumuzla her geldiğimizde muhakkak Tomris veya Ebruli içeriz. Değişik tatlar seven kişilere de bu tatları öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER