Nazilli Ayna Gazetesi

BORDRO YAKARAK PROTESTO ETTİLER

BORDRO YAKARAK PROTESTO ETTİLER
792
15 Ocak 2020 - 18:54

Nazilli Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, memur maaşlarına yapılan zamları maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliği üyeleri, 2020 yılında memur maaşlarına yapılan zamları yetersizliğine dikkat çekmek için belediye meydanında bir basın açıklaması yaparak maaş bordrolarını ateşe verdi.

Nazilli Türk Eğitim-Sen temsilcisi Olgun Ergün’ün yaptığı açıklamada “Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi‘nin yapmış olduğu 2019 Aralık ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklanmıştır. Türkiye istatistik Kurumu’ndan alınan Aralık 2019 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3.408,93 TL olarak hesaplanmıştır. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 6.897,69 Lira olarak belirlenmiştir. Sonuçlar dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre %0.56 oranında arttığını göstermektedir. Aldığımız zam ocak ayında eridi gitti. Eğitim, sağlık, ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER