Nazilli Ayna Gazetesi

Başkan Öztunç: Bizim Düsturumuz Esnafın Kapısı Açık Kalsın

Başkan Öztunç: Bizim Düsturumuz Esnafın Kapısı Açık Kalsın
1.474
22 Temmuz 2022 - 18:09

Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Esnaf kredi limitinin 275 bin liradan 350 bin liraya yükseltildiğini belirtti. Ancak gelen miktarın düşük olması nedeniyle esnafın ihtiyacı olduğu kadar limit talebinde bulunması gerektiğini vurguladı. Başkan Öztunç açıklamasının devamında;

“Esnafın durumu malum, maalesef hepimizin yaşadığı fiyatlarla ilgili ekonomik şartlar zor. Son asgari ücret değerlendirmesi ve artı sigortalar esnafımız bu konu da 3 kişi çalıştırıyorsa 2 kişiye düşürmek zorunda kaldı. Bu yüzden yetkililerden esnafımız için destek istiyoruz, fazlasıyla yapıyorlar ama biraz da esneklik istiyoruz. Nazilli Esnaf Kredi Kooperatifi olarak 12 yıldır görev yapıyoruz, çok şükür bugüne kadar getirdik. Ciddi rakamlarla krediler veriyoruz, yaklaşık bugün itibarıyla Nazilli halkının kullanmış olduğu 240 Milyon Liralık bir paramız var. Öncesinde esnafa kullandırdığımız 200- 250 Bin Lira olan limitimiz bu 7. aydan itibaren 350 Bin Liraya çıktı” dedi.

ESNAFIMIZDAN SABIR VE ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Esnaftan sabır ve anlayış beklediklerini ifade eden Başkan Öztunç: “Her gelen esnafımız ‘benim 350 Bin Lira hakkım var’ düşüncesiyle geliyor. Biz esnafımıza kefil oluyoruz asıl para Halk bankasından çıkıyor. Bu noktada en çok yaşadığımız sıkıntılardan birisi özel bankaların kredi faizlerini yükseltmesi esnaf kardeşimizi haklı olarak bize geliyor. Biz de elimizden geldiği kadar geri çevirmemeye çalışıyoruz. Talepler yüksek olduğu için herkese bölüştürmek adına eşit davranmaya çalışıyoruz ve biraz sabır, anlayış bekliyoruz. Çünkü bu bir geçiş süreci, gelen para belli ve bunu herkese dağıtıp yarasına merhem olmak istiyoruz. Bizlere gelen esnaf kardeşlerimizi meslek gruplarına göre değerlendirip bütçe belirliyoruz. Küçük esnafa yüklü miktarda bütçe ayırırsak ödeme zorluğu çeker ona zarar vermiş oluruz o yüzden her başvurana istediği miktarı veremiyoruz” dedi.

HER ESNAFIN KREDİ KULLANMAYA HAKKI VAR

Öztunç: “Bize başvuran esnafı öncelikle siciliyle, esnaf odasına ve vergi kaydı olup olmadığına bakıyoruz. Kefiliyle ve ipoteğiyle beraber bir dosya hazırlayıp değerlendirmeye alıyoruz. Her esnafın kredi kullanmaya hakkı vardır sadece meslek gruplarına göre limitleri değişir ve meslek sertifikaları olup olmadıklarına bakılır. Krediyi ödeyip ödeyemeyeceğine dair istihbarat araştırması yapıyoruz. Netice de bu para Türkiye Cumhuriyeti’nin parası ve ihtiyaç sahiplerine gitmesi gerektiği için şahsi ihtiyaçları için kullanacak kişilere onay vermiyoruz. Her meslek grubuna ticari araç desteği veremiyoruz. Bunların da kendi içinde şartları var ikinci el olmalı, belli bir yaş kriteri olmalı ki aracı alabilsin” dedi.

KREDİ BAŞVURULARINI TİTİZLİKLE İNCELİYORUZ

Başkan Öztunç: “ Esnaf kredilerinde kendi adına başvurup bir yakınına verecek olan kişileri de araştırıp öğreniyoruz. Öyle bir durumla karşılaştığımızda da başkasının hakkını gasp etmemek için anında reddediyoruz. Ama gözden kaçan illa ki oluyordur. Bunu minimuma indirmek için çalışmalar yapıyoruz. Esnafımızdan özellikle limit konusunda çok ısrar etmemelerini rica ediyoruz. Kendi ihtiyaçları kadarını talep etmelerini istiyoruz. Biz, ticaret odası mensupları tüccar sınıfına girdiği için onlara kredi veremiyoruz. Biz sadece esnaf odalarına mensup kişilere kredi veriyoruz. Bizim tek düsturumuz esnafın kapısı açık kalsın. Pandemi de devletimizin esnafa sunduğu 25 Bin Liralık destek paketinde bölgede ilk sıradayız. Bütün esnafımıza destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER