Nazilli Ayna Gazetesi

AYNA’DAN YANSIYANLAR

AYNA’DAN YANSIYANLAR
546
09 Nisan 2020 - 14:06

FATURALARINIZI İNTERNETTEN ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Son günlerde hepimize gelen mesaj bu, ilgili kurumlardan. Yani önceden olmayan bir hizmetti bu, herkes gidip elden yatırıyordu faturasını, bu günlerde teknoloji birden gelişme gösterdi faturalar internet yoluyla yatırılabilir oldu. Artık   vatandaşla alay ediyorlar mı diyelim, kafa buluyorlar mı diyelim ne diyelim bilemedik. İtalya’ya yetişiyoruz, İspanya’ya yetişiyoruz, İran’a yetişiyoruz hâsılı her yere yetişiyoruz ama bir türlü kendi vatandaşımıza yetişemedik. Ne olurdu sanki hiç olmazsa üç ay faturalar devlet tarafından karşılansaydı. Geçen hafta yazdım, Bordrolu değilsen hapı yuttun, yedek akçen yoksa ya da yediysen yedek akçeyi hükümet gibi, günlük döndürüyor idiysen giderleri geçmiş olsun. Sana verilecek yardım 1000 TL onu da alabilirsen tabi. Senin evin kiraysa diyelim 700 TL elektriğin, doğalgazın, suyun, telefonun, internetin varsa ki çoğunluğun var, hele birde kredi borcun falan varsa bittin sen. Allah tan başka kimse kurtaramaz seni. Çünkü kiradan sonra saydıklarımın sadece belki doğalgaz kısmını ödeyebilirsin, gerisi kalır. Çarşıyı, pazarı, marketi falan katmadım işin içine, onlar yok zaten. Alacağın para 1000 TL Hâlbuki bu denklemde, kredi borcunun ertelenme imkânı var, diğer sabit giderler de bırak devlet tarafından ödenmesini, en azından onlarda ertelenseydi, kiradan sonra kalan parayla vatandaş en azından aç kalmazdı, bu tabloya göre vatandaş kesinlikle aç kaldı. Bazıları diyor ki efendim ev sahibi idare edecek, üç ay kira almasın. İyi de aldığı kira ile geçinen birçok ev sahibi tanıyorum ben o da adil değil. Hem hangi ev sahibi devletten zengin yahu. Bu virüs  öyle bir ders veriyor ki bize, hatta bütün devletlere, öncelik daima insandır, insanına sahip çıkmaktır. Ne güzel demiş atalarımız; Ak akçe kara gün içindir… Kara gün akçeni har vurup harman savurursan kara gün geldiğinde perişan olursun. Bu insan için böyledir de, devlet için böyle değil midir. Elbette böyledir. İşte halimiz ortada, elde avuçta ne varsa yemişiz, şimdi kıvranıyoruz. Hadi şu yollar köprüler derdimize derman olsun. Kimse yanlış anlamasın, biz yapılana karşı değiliz, plansız yapılana karşıyız. Efendim yıllarca yatılmış bir şey yapılmamış, biz şimdi yapıyoruz. İyi güzel de her şeyin bir usulü var değil mi, hem paraları harcayıp, hem de üstüne yıllarca borçlanarak bu kadar işi bir araya sıkıştırmak nedir Allah aşkına. Her bir sıkıntıda millete müracaat etmek, üstelik te uçan kuştan vergi alırken. Topyekûn bir felakete maruz kalmışız devlet vatandaşına devletin ne olduğunu gösterecekken hadi pamuk eller cebe diyor. Diğer yanda aynı gemideyiz edebiyatı yapıp yüz milyonlarca liralık vergi borcu silinenlerden de doğru düzgün ses çıkaran yok. Cengiz İnşaat 34 milyon TL bağışlamış onu da vergiden düşüyorlar. Kendisinin daha önce 400 küsur milyon vergi borcu silinmişti. Bütün bunlar olurken, dönüp vatandaşa para gönderin demek te biraz tuhaf oluyor. Vatandaş ta haklı olarak soruyor, bana şimdi sahip çıkmayacaksan ne zaman sahip çıkacaksın?

MASKE BİLMECESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün televizyonda maskelerin hiç bir şekilde parayla satılamayacağını söyledi. Daha sonra PTT vasıtasıyla sipariş alınarak dağıtılacağı söylendi. Onun söylendiği gün PTT’nin sitesi çöktü. Sonrasında maskelerin dağıtılacağı söylendi, ama ne zaman nasıl dağıtılacak, vatandaşın eline ne zaman geçer belirsiz. Bu arada elinde maske olan eczaneler de yasak lafından sonra maske satamıyor. Eczane haklı, para verip almış, niye bedava dağıtsın. Kaldı ki daha bir kaç gün önce, Ticaret Bakanı televizyonda açıklama yapmıştı, maskelerin devlet eliyle satılacağına dair. Ama CHP’li belediyeler halka ücretsiz maske dağıtmaya başlayınca, hükümete müthiş bir tepki oldu, onlarda maskeyi ücretsiz dağıtacaklarını açıklamak zorunda kaldılar. Ama bu dağıtım işi nasıl olacak orası biraz belirsiz. Bir milyar maske dağıtımından bahsediliyor, bu müthiş bir rakam, kaç kişi hangi kurum bu kadar maskeyi ne zaman dağıtabilir. İnşallah bunun hesabı yapılmıştır sağlıklı bir şekilde. O kadar maske nerede ne kadar zamanda hazırlanır onu da bilmiyoruz. Ama iktidarın bir bildiği vardır diye düşünüyoruz. Bende maske istedim PTT yoluyla bakalım ne zaman gelir, bekliyoruz… Bu haftalık bu kadar, haftaya kadar hoş kalın, hoşça kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER