Nazilli Ayna Gazetesi

AYNA’DAN YANSIYANLAR

AYNA’DAN YANSIYANLAR
813
21 Şubat 2019 - 7:45

19 Şubat tarihi belediye meclis üyeleri listelerinin ve başkan adaylarının YSK’ya verileceği son tarihti. Ülke genelinde ve ilçemizde son anda sürpriz gelişmeler yaşandı. Meselâ daha önce Ak Partide vekillik hatta iç işleri bakanlığı yapan İdris Naim Şahin, Saadet partisinin Ordu belediye başkan adayı oldu. Hâlbuki adı İP ile geçiyordu. Bu gerçekten sürpriz bir durum oldu. Bir diğer enteresan gelişme, belki de entrikalı bir gelişme Mersin de yaşandı. İP’nin BŞB adayı Burhanettin Kocamaz, isminin YSK’ya yetiştirilememesi gerekçesi ile aday olamadı. Bunun üzerine İP il başkanı görevden alındı. Bu konuyla ilgili kararı verecek olan kurum YSK geç verme mazeretini geçerli görürse Kocamaz aday olur, yok görmezse başka formül aranıyormuş artık nasıl olacaksa. İzmir Buca’da da CHP den ilk açıklanan aday değil son anda başka birinin adı verilince ortalık karışmış, bakalım orada işler nasıl olacak, Buca’lı isyanda.

Gelelim kendi ilçemize. Ak Partinin ağır toplarından Kadir Mutlu son anda istifa edip İP ye geçti ve Kürşat Engin Özcan’ın listesinin  başında kendine yer buldu. Kadir Mutlu, Ak Parti adına il genel meclis üyeliği yapıyordu. Ama kendisine listede yer verilmeyeceğini öğrenince istifa etti, deniyor. Koltuk için bıraktı gitti diyende var. Siyaset strateji işidir, eğer seçim kazanmaksa niyetiniz, partinize oy getireceğine inandığınız, hizmet edeceğine inandığınız, halkın teveccühünü kazanmış veya kazanma potansiyeli olan insanları listenize yazarsınız. Kadir Mutlu’nun gidişi Ak Partiye eksi yazar, bunu görmemek için kör olmak lazım. Bulunduğu partiden başka bir partiye geçen her insanı da koltuk, menfaat vs. gibi şeylerle itham etmek son derece yanlıştır. O zaman Süleyman Soylu ile Numan Kurtulmuş’a da haksızlık edilmiş olur. Ki ikisinin de hem Ak Parti hem Sayın Erdoğan için neler dediğini unutmadık. Hem Cumhur İttifakının, hem Millet İttifakının listelerine bakınca, biri diğerinden fazla  değil onu söylemeliyiz. Cumhur İttifakı listesinde ağırlık Ak Parti de olmuş ama partinin eski emektarlarına listede pek yer verilmemiş. O listede bazı isimlerin yokluğu bana göre eksiklik ama demek ki böyle uygun görmüşler. Millet İttifakı listesi ise stratejik hazırlanmış. Basında, Çerçioğlu’nun Kürşat Engin Özcan’ı listesiyle ilgili eleştirdiği yönünde bir haber çıktı ama Kürşat Bey epeydir bu işleri bilen, bu işlere hâkim bir isim, kendisi ne yaptığını biliyordur. Secimde en az Haluk başkan kadar da kazanma şansı var, çünkü uzun zamandır Nazilli siyasetinin içinde biri kendisi. Seveni de çok. Malûm daha önce MHP ilçe başkanıydı… Artık bizler vatandaş olarak, seçmen olarak adayların projelerini bekliyoruz. Ak Parti BŞB  adayı Mustafa Savaş 28 Şubat ta açıklayacakmış projelerini, bizde merakla bekliyoruz, bakalım neler açıklayacak. Gecen seçimde Çerçioğlu verdiği vaatleri yerine getirmediği için olsa gerek, bu seçimde bir vaadini duymadık henüz, duyarsak buradan yazarız. Aynı şekilde, diğer adaylarda gerek büyükşehir, gerek ilçe belediyeleri için proje açıklarlarsa bu köşeden o projeleri hem irdeleriz, hem duyururuz. Sayılı zaman çabuk geçiyor, süre kısalıyor. Önümüzdeki günler bakalım neler getirecek. Bu haftalık bu kadar. Haftaya kadar, hoş kalın, hoşça kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER