Nazilli Ayna Gazetesi

Aydın’da İl Sağlık-Sen genel kurulu yapıldı.

Aydın’da İl Sağlık-Sen genel kurulu yapıldı.
1.480
29 Temmuz 2022 - 15:08

Genel kurulda iki aday yarıştı. Erdem Özcan 24 oy alırken, mevcut Başkan Baki Karaer’de 119 oy alarak ezici bir çoğunlukla Başkanlığı kazanarak güven tazeleyip yoluna devam etti.

Baki Karaer genel kurulda yaptığı konuşmasında, “Sayın Genel Başkanım, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Memur-Sen Aydın İl Başkanım, Memur-Sen’in kıymetli Şube Başkanları ve il temsilcileri, çeşitli illerden gelerek Genel Kurulumuza teşrif eden çok değerli Şube Başkanlarım, Hastane ve kurumlarımızın değerli yöneticileri, Sağlık-Sen Aydın Şube teşkilatımızın sahadaki altın mührü, hastane ve kurumlardaki merhamet eli, mücadele eden yüreği olan siz değerli temsilcilerimiz, varlığıyla emek mücadelemize omuz veren saygıdeğer üyelerimiz, Aydın Şubemizin Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Konuşmamın başında hepinizi şahsım ve Sağlık-Sen Aydın Şubesi adına en kalbi duygularımla selamlıyor, kongremizin teşkilatımıza ve sağlık çalışanlarımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.

Saygıdeğer divan, çok değerli delegasyon ve sevgili misafirler, üyesi olmaktan gurur, yöneticisi olmaktan onur duyduğum Sağlık-Sen bir meslek örgütü olmanın çok ötesinde, hem nitelik hem de nicelik olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir.

Güçlüyü haklı gören değil, haklıyı güçlü kılan, dürüstlüğü en büyük meziyet olarak gören, vatanına, milletine , milli ve manevi değerlerine bağlı, zulme, şiddete, baskıya ve vesayete karşı, ideolojik ya da siyasi değil mücadeleci ve uzlaşmacı kimliğiyle fark yaratan, bireysel ve inanç özgürlüklerinin önceleyerek kuruş değil duruş, cüzdan değil vicdan diyebilenlerin sendikasıdır. Bir sofra gibi sersem önüne yerli düşüncenin ürünlerini diyen, Göl kenarında nehirler düşleyen, ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan’ Dizeleriyle tarihiyle barışık, değerlerine bağlı, geleceğine, gençlerine yatırım yapan, ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir yeter bize vefa elbiseleri’ diyerek bu yolda ter döken hiçbir ferdini unutmayan, kaya gibi bir teşkilatın adıdır Sağlık-Sen.

Üyelerinin sadece ekonomik ve özlük hakları ile ilgilenmekle kalmayıp, üyelerinin her türden sorununa koşarak, sağındaki yalanlara, solundaki ziyanlara sendikacılık dersi veren sendikanın adıdır Sağlık-Sen.

Kıymetli hazirun, iki yılı aşkın zamandır tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi sürecinde, başta merhum Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan nezdinde sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vefat edenlere Allah’tan rahmet, hala hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar dilerim.

İlk başlarda korkulu rüyamız olan Covid-19 pandemi sürecinde dünyanın en büyük ülkeleri bile tedarik sorunları yaşadı. Çalışanlarımız maske, alkol gibi hijyen ürünlerini bulmakta çok zorlandık. Ancak muazzam bir organizasyonla ülke olarak kendi tedariklerimizi sağladığımız gibi, 100’ den fazla ülkeye de bu hijyen ürünlerini göndererek merhamet elimizi uzatmayı ihmal etmedik. Ülke olarak, topyekün seferberliğe katıldık. Seferberliğin en ön safında yer alan ve en büyük sorumluluğunu yüklenen elbette bizler, yani sağlık çalışanları oldu. Sağlık-Sen Aydın Şubesi yönetim kurulu ve temsilcilerimizle birlikte, 112 ve hastanelerde nöbet tutan sağlık çalışanlarımızı, evlerinden alarak işyerlerine ve nöbet çıkışı evlerine özel araçlarımızla bıraktık. Sağlık çalışanlarımızın bu zor döneminde hep yanında olduk. Covid olan meslektaşlarımıza vitamin, meyve, maske gibi ihtiyaç ürünleriyle destek olduk. Olmaya devam edeceğiz. Pandemi sürecinde var gücümüzle üyelerimizin ve meslektaşlarımızın yanında olmaya çalıştık.

Pandemi sürecinin en ateşli döneminde, küresel bir afetin göbeğinde, her türlü zorluğa rağmen, eylemse eylem, söylemse söylem diyerek, gözünü budaktan, sözünü dudaktan esirgemeyen, tavizsiz tutumuyla Toplu Sözleşme Masasında  22’den fazla kazanıma imza atarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yüzünü  bir nebze olsun güldüren teşkilatımızın önünde Genel Başkanımız Semih Durmuş ve değerli yönetimine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca yeri gelmişken Sağlık-Sen Aydın Şubemizde Birlik beraberliğimizin verdiği güven ve sağladığı kardeşlik ortamı sayesinde Efeler Diyarı Aydın’ımızda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bayrağı her yıl daha yukarılara çıkaran, bu süreci büyük bir fedakarlıkla göğüsleyen, hem kurumlarındaki görevlerini yerine getiren hem de sendikal mücadelemizi omuzlayan, kurum temsilcilerimi de sizlerin huzurunda yürekten tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Filyasyon ekiplerinde, kliniklerde, laboratuvarlarda, huzur evlerinde fedakarca görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız birlik ve beraberlik adına ne gerekiyorsa yaptılar. Bu süreç bize ve meslektaşlarımıza çok acı verdi. Ama, öte yandan kardeşliğimizi pekiştirdi, muhabbetimizi artırdı, vefa duygusunun değerini anlamamıza vesile oldu. Sağlık-Sen Aydın Şubesi olarak, bu küresel afetten güçlenerek çıktığımıza yürekten inanıyor, sizlerle aynı davanın hizmetkârı olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.

Değerli hazirun. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını bilmeyen, duymayan, görmeyen kalmadı. Genel Merkezimiz öncülüğünde, en tepeden en aşağıya kadar tüm yetkililere sorunlarımızı ezberletene kadar durmadan mücadele ettik. Artık hiç kimse “sağlık çalışanlarının ne sorunu var ki” diyemez, diyemiyor. Bizler sendikacıyız. Bizim işimiz mücadele etmek. Bizim işimiz hatırlatmak. Etrafı ateş çemberiyle çevrili, her an yeni küresel krizlerin, savaşların ortasındaki güzel ülkemizin yoğun gündeminde fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emekleri unutulmasın, göz ardı edilmesin diye hatırlatma ve mücadele etme makamındayız. Bizzat Sağlık Bakanlığının önünde yaptığımız eylemlerle, Toplu Sözleşme sürecinde Ankara Tandoğan Meydanında on binlerce cesur yürekle, Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemleriyle en üst perdeden sorunları nasıl haykırdığımızın en yakın şahitleri sizlersiniz.

Mevcut siyasi iradenin sorunlarımızı çözme kudretinde olduğunu da çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla sorunlarımızı çözme kudretinde olan hükümete güvenimiz kadar beklentimizde olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Birazdan Genel Başkanımız sizlerle detaylıca paylaşacaktır ama özellikle sözleşmelilerin kadroya geçmesi, nöbet ücretlerinin arttırılması, gece mesaisi farkı, icap nöbetleri sorunu gibi birçok sorunun çözüm beklediğini ve bunlar için var gücümüzle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğimizi hatırlatmak isterim.

Çünkü, bu sorunlar 2022 yılı Türkiye’sine kesinlikle yakışmıyor. Biz büyük, güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini gerçekleştirmek üzere mücadele eden Sağlık-Sen teşkilatının neferleri olarak ülkemizin ve milletimizin çok daha iyi durumlara layık olduğuna inanıyoruz. Fedakâr Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları içinde bulundukları durumdan çok fazlasını hak ediyor. Bizler, bize ait olmayan, hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz.

Sadece ve sadece eşitlik, hakkaniyet ve adalet istiyoruz. Biz, meslektaşlarımızın çocukları refah içinde büyüsünler diye sendikacılık yapıyoruz. Biz, ülkemizin refah seviyesi yükselsin, çalışanlar enflasyona yem olmasın, alım güçleri artsın diye sendikacılık yapıyoruz.

Ücret adaleti sağlansın, istihdam artırılsın, çalışanların alın teri karşılık bulsun, insanlar nöbet odalarına hapsolmasın, evler otel olmaktan kurtulsun, aileler birlikte daha çok vakit geçirsinler diye sendikacılık yapıyoruz. Sizlerin teveccühüyle yeni dönemde Sağlık-Sen’e gönül veren hiçbir arkadaşımız kendisini yalnız hissetmesin, ömrü okumakla ve eğitimle geçen sağlık çalışanları yalnızca evine ekmek götürme derdinde olmasın. Daha müreffeh bir yaşam, huzurlu bir iş ve aile yaşantısı olsun diye mücadeleye devam edeceğiz. Bu doğrultuda, Başta Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuz olmak üzere büyük Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesinin fertleri olarak bugüne kadar elde ettiğimiz yüzlerce kazanıma yeni kazanımlar ilave etmek için durmaksızın mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizler bizlere güvendikçe, bizler de kafamızı her çevirdiğimizde yanımızda ve arkamızda sizleri gördükçe başarıya ulaşmamız kaçınılmaz olacaktır.

Onurlu duruşu ile Memur-Sen’in, Büyük Sağlık-Sen Ailesinin, Aydın Şubesinin ve Üyelerimizin ikbali, istikbali, refahı ve mutluluğu için; fitneye izin, bölücülüğe fırsat vermeden, vefasızlığa rıza göstermeden, makam ve mevki için değil hakikat ve hakkaniyet için mücadeleye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, teşkilatımızın birlik ve beraberliğine katkı sunmak için bugün burada olan herkesi yürekten kutluyor, saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi. Kongrede iki aday yarıştı. Erdem Özcan 24 delegenin oyunu alırken mevcut Başkan Baki Karaer ise 119 oy alarak güven tazeleyerek yoluna devam etti. Yönetim kurulu ise Baki Karaer Başkanlığında; Tuncer Zeren Şb.Bşk.Yrd.(Bşk.V.), Hüseyin Sinan Şb.Bşk,Y,(Teşkilat), Hasan Akköprü Şb.Bşk.Yrd.(Mali İşlr), Bayram Keskin Şb.Bşk.Yrd. (Basın ve iletişim), Mehmet Canpolat Şb.Bşk.Yrd.( Mev.veTop.Söz), Nevre Mecit Şb.Bşk.Yrd.(Eğit.ve Sos.işl) isimlerinden oluştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER