Nazilli Ayna Gazetesi

ATATÜRK’ÜN PARTİSİ 97 YAŞINDA

ATATÜRK’ÜN PARTİSİ 97 YAŞINDA
652
09 Eylül 2020 - 14:53
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 97. yıl dönümünü Nazilli’de törenle kutlandı.

İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan ve CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunduğu törende Atatürk büstüne çelenk konuldu. Kuruluş programı kapsamında Atatürk büstü önünde efeler zeybek oynadı ve törenin akabinde parti binasına geçilerek kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.

Kuruluşun 97. yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan CHP Nazili İlçe Başkanı Sevim,” İlçe Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğum, kökleri Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk cemiyetine uzanan, ruhunu Kuvay-ı Milliye ruhundan alan, ,geçmişi şan ve şereflerle dolu olan, cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, savaş meydanlarında kurulan, dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin, halkın partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşu’nun 97. Yılı kutlu olsun.” ifadeleriyle konuşmalarına başladı.

“CHP, direnişin ve devrimin partisidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmasının onurunu ve gururunu taşıyan, vatanımızın kuruluşuna, ulusumuzun dirilişine öncülük etmiş bir partidir diyerek sözlerine devam eden Başkan Sevim, “Cumhuriyet Halk Partisi bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün, direnişin ve devrimin partisidir. Türkiye’nin Birleştirici gücü olan partimiz, çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, hak hukuk adaletin ,toplumsal huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır. Partimiz günümüzde, tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu, karanlığın ve cehaletin  amansız düşmanıdır.” diye konuştu.

“Türkiye, Totaliter Rejimde İlk 4’te”

Ülkenin son 18 yıldır gittikçe kötüleşen siyasi, ekonomik ve sosyal sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Başkan Sevim, “16 Nisan 2017 da yapılan Referandumla  mühürsüz oyların geçerli kabul edilmesiyle usulsüz şekilde toplumun yarısından fazla kesiminin onaylamadığı ucube tek dam rejimi yasalaşıp uygulamaya konulmuştur. Bu değişiklikle, ülkemiz demokratik ülkeler sıralamasında gerilere düşmüş, basın özgürlüğü, yargının bağımsızlığı ve düşüncesinden dolayı mahkum edilen kişi sayısı açısından  totaliter rejimler sıralamasında ilk 4 ülke arasına girmiştir. Tek Adam Sisteminin, ne kadar tehlikeli ve sürdürülemez olduğunu bugün Türkiye’sine baktığımızda görmekteyiz. Şu anda bunu çözecek herhangi bir mekanizma yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsiz hale gelmiştir. Devlette denetim sistemi tamamen yok edilmiştir.” dedi.

“Halkımız cumhuriyet tarihinde görülmediği kadar fakirleşti”

CHP olarak olumsuzluklar karşısında, umutsuzluğa düşüp pes etme lükslerinin olmadığının altını çizen Başkan Sevim, “Mevcut iktidar ve Cumhurbaşkanlığı istemi demokrasiyi ve güçler ayrılığı ilkesini tesis etmede, bağımsız ve güvenilir bir yargı sistemi kurmada, basın özgürlüğünde, eğitimde, dış ilişkilerde, toplumsal barışı ve huzuru sağlamada ve iktidara gelirken vermiş oldukları onlarca vaadi gerçekleştirmede sınıfta kalmıştır. Ne yazık ki halkımız cumhuriyet tarihinde görülmediği kadar fakirleşmiş ve Türk lirası tarihimizde görülmediği kadar değersizleşmiştir. Bu olumsuzlukları daha da uzatmak mümkündür. Ancak  Bizim ve cumhuriyete değerlerine  gönül vermiş Atatürk ilke devrimlerine inanarak mücadele eden ittifakımızdaki dostlarımızla birlikte bu olumsuzluklar karşısında, umutsuzluğa düşüp pes etme lüksümüz yoktur.” ifadelerini kullandı.                        

“Tam Bağımsız Türkiye için her türlü bedeli ödemeye her zaman  hazırız” 

“97 yıllık şanlı geçmişiyle ulu bir çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi, birlik ve bütünlüğü korumak, toplumsal barışı sağlamak, demokrasiyi güçlendirmek ve sosyal adaleti hakim kılmak için Atatürk’ün aydınlattığı yolda, büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir” diyen Başkan Sevim, “Deniz Gezmiş’in dar ağacına giderken haykırdığı tam bağımsız Türkiye için Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ve bu davaya gönül vermiş binlerce yol arkadaşlarımızla her türlü mücadeleyi vererek her türlü bedeli ödemeye her zaman  hazır olacağız. Bilinmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, Atatürk ilke ve devrimlerinin koruyucusu ve savunucusuyuz ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında cesaretle korkusuzca mücadele eden bizleri bulacaktır.” dedi.

“CHP, bu ülkenin sigortasıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkenin güvencesi, umudu, geleceği ve  sigortası olduğunu belirten Başkan Sevim, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki önemli eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi  var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır. Bu düşüncelerle partimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İsmet İnönü’yü, Bülent Ecevit’i ve diğer önceki genel başkanlarımızı saygı ile anıyor; partimize emek veren başta genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm yoldaşlarımıza saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER