Nazilli Ayna Gazetesi

ALICIK İFTİRALARA CEVAP VERDİ

ALICIK İFTİRALARA CEVAP VERDİ
983
09 Mart 2019 - 17:08

Cumhur İttifakı Nazilli Belediye Başkan adayı MHP’li Haluk Alıcık bir internet sitesi tarafından 3 yıl önce gizli çekilen görüntülerin servis edilmesiyle ilgili olarak belediye meydanında basın açıklaması düzenledi.

MHP Nazilli Kadın Kolları ve Ak Parti Nazilli Kadın Kolları ile birlikte çok sayıda kadın vatandaşın da bulunduğu basın açıklamasına eşi Rümeysa Alıcık ile birlikte katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bunu kapalı kapılar ardında siyaset yapan, halkın içine girmeyen siyasiler tezgahlıyor. Ben bunu tezgahlayanları Allah’a havale ediyorum. Ben vatandaşımızın yanındayım. Sokaktayım, Nazillililer ile beraberim. Bu şehrin erkeğiyle de kadınıyla da beraberim,7 den 70’e herkesin yanındayım’’ dedi.

TEZGAHLAYANLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

31 Mart Yerel Seçimlerini kaybettiklerini anlayanların karalama kampanyasına başladıklarını söyleyen Alıcık, “Ben ve ailem hayatımız boyunca bırakın kadına şiddeti karıncayı bile incitmeyen bir aile mensuplarıyız. Biz yaşam tarzımızda, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişiz. Biz, ‘Kadınları eye kemiğinden yarattık, incitmeyin kırarsınız’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bundan 3 sene önce olan bir olayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarımızın gününü kutladığımız bu günde sanki o gün yapılmış gibi haber edilmesi manidardır. Seçimleri kazanmayacaklarını anladıkları için böyle bir kampanya yapanları şiddetle kınıyoruz. Ben hayatımda bir kadına vurmayı bırakın, bir karıncayı bile incitmedim. O bizim personelimizdi ve bizim evladımızdı. Biz ona öyle baktık. O videodaki alt görüntülere baktığınızda neler yapmak istediklerini görüyorsunuz. Bizler bir evlat sahibi olmakla birlikte bizi dünyaya getiren bir annenin evladıyız.  Ben bunu tezgahlayanları Allah’a havale ediyorum. Ben vatandaşımızın yanındayım. Sokaktayım, Nazillililerle beraberim,7 den 70’e herkesin yanındayım. Bu şehrin erkeğiyle de kadınıyla da beraberim” dedi.

Geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili iki tane de programa katıldığını söyleyen Alıcık, “Bizim Allah’a veremeyecek bir hesabımız yok ki bırakın bunlara veremeyelim. Madem ben size üç sene önce şiddetli davrandım. Siz ne yaparsınız? Karakola ve savcılığa gidip suç duyurusunda bulunursunuz. Darp yaptıysam rapor alırsınız” diye konuştu. Söz konusu görüntülerde personelinin karşısında önünü ilikleyerek durduğunu göstererek konuşmasına devam eden Alıcık, “3 sene önceki olan olayın bugüne getirilmesi manidardır. İzleyenlere bırakıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde o gün olmuş gibi haber olarak servis edilmesini de manidar buluyorum. Bununla ilgili olarak ilerleyen günlerde çok daha farklı şekilde de açıklama yapacağız” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadının kullanılarak siyaset yapılmasını şiddetle kınadığını söyleyen Alıcık, “Biz, ‘Kadınları eye kemiğinden yarattık, incitmeyin kırarsınız’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Böyle bir şeyin yaşanması bile bizi çok yaraladı. Ben şunu merak ediyorum. Bu koltuk bu kadar mı önemli. Bu nedir neyin hırsıdır? Ne yapılmaya çalışılıyor. Bunu kapalı kapılar ardında siyaset yapan, halkın içine girmeyen siyasiler tezgahlıyor. Herkes kendine iyi baksın. 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili anket sonuçları bellidir. Bizim elimize de geliyor. Muhakkak onlara da geliyordur. Böyle bir manipülasyona niye 3 sene suç duyurusunda bulunmak için bekleyip niye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk getiriyorsunuz? Konuyla ilgili yargı süreci de başladı” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan Başkan Haluk Alıcık’ın eşi Rümeysa Alıcık, “Eşimi herkes biliyor bunu söylememe hiç gerek yok. Her zaman beraberiz. Bu güne kadar hiçbir problemimiz olmadı. İsmi geçen bayan bizim tanıdığımız birinin eşiydi, bizim evin arka tarafında oturuyordu, eşim onlara defalarca iyilik yaptı ama çok enteresan insanların bu şekilde davranmasına alıştık. Kendilerini Allah’a havale ediyoruz. Biz her zaman dimdik ayaktayız” dedi.

Eşinin sözlerinden sonra basın açıklamasında yanında bulunan vatandaşlara seslenen Alıcık, “Oyunuzu heba edecek hiçbir şey yapmadık. Biz çok oyunlar gördük. Bundan 5 ay önce de seçim öncesi bize FETÖ’den dava açanlara da gerekli cevabı vermiştik. Bunlara da gerekli cevabı vereceğiz. Allah’ın izniyle yolumuza devam ediyoruz. Bu seçim öyle bir seçim olacak ki herkesin dersini aldığı bir seçim olacak. Biz Aydın’ın 17 ilçesiyle birlikte büyükşehire talibiz. Allah’ın izniyle de alacağız” dedi. Basın açıklamasının ardından yargıya taşınan konuyla ilgili de bilgilendirmede bulunan Ak Parti Nazilli İlçe Başkanı ve aynı zamanda Avukatı olan Mustafa Abak yaptığı açıklamada, “Tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki Türk Ceza Kanunu’nda kişilerin rızası dışında yapılan görüntü ve ses kaydı yapıp kullanmak bir suç olarak tanımlanmıştır. Biz de dün itibariyle görüntülerin yayınlanması itibariyle adı geçen kişiyle birlikte gerekli görüntülerden medet uman kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreci başlattık. İleriki günlerde detaylarıyla ilgili de bilgilendirme yapacağız” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER